marți, 4 decembrie 2007

Noul mers al trenurilor de calatori intra in vigoare duminica



Noul mers al trenurilor de calatori intra in vigoare duminica Incepånd cu data de 9 decembrie, CFR Calatori pune in aplicare noul plan de mers al trenurilor de calatori, valabil påna la 13 decembrie 2008.

Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori, 2007-2008“ poate fi achizitionata, incepand din data de 7 decembrie, la pretul de 9 lei, de la ghiseele statiilor si agentiilor CFR din toata tara. In planul de mers 2007-2008 sunt prevazute sa circule aproximativ 1.600 de trenuri, dintre care 30 de InterCity, 40 de trenuri rapide, 75 de trenuri internationale, 124 de accelerate si 1.330 de trenuri personal. CFR Calatori intentioneaza sa realizeze un mers de tren cadentat, pentru mai multe categorii de trenuri, cu plecari si sosiri in si din marile orase la intervale regulate, ne-a declarat Valentin Dorobantu, directorul de exploatare din cadrul CFR Calatori. Acesta a subliniat ca CFR Calatori va introduce în aceasta iarna pentru prima data mersul cadentat al trenurilor, initial pe relatia Bucuresti-Pitesti-Craiova, urmând ca din 2009 sistemul sa fie extins si pe alte relatii.

InterCity-urile, desfiintate pe ruta Bucuresti-Constanta
„Trenurile vor circula la fiecare doua ore ziua pe ruta Bucuresti-Pitesti-Craiova pentru a vedea daca sistemul functioneaza. Pe aceasta ruta vor circula numai trenurile Sageata Albastra. Tot cu aceste garnituri de tren vor exista legaturi la Campulung, Pietrosita si Curtea de Arges“, a explicat Dorobantu. El a precizat ca odata cu schimbarea noului plan de mers al trenurilor de calatori, pe ruta Bucuresti-Constanta nu va mai exista InterCity. „Datorita lucrarilor la infrastructura, trenurile InterCity pe relatia Bucuresti – Constanta vor fi transformate in trenuri rapid“, a mai spus Dorobantu. Odata cu punerea in aplicare a planului de mers al trenurilor 2007-2008, CFR Calatori lanseaza si programul „Trenurile Zapezii“, valabil pana la sfarsitul lunii februarie 2008. Trenurile vor face legatura intre Capitala si statiunile montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov, iar pentru zona turistica Vatra Dornei, in acest sezon de iarna turistii au la dispozitie un tren ce face legatura de la Suceava sau Iasi la Vatra Dornei si retur.

Trenurile internationale - „pline“ de sarbatori
Directorul de exploatare din cadrul CFR Calatori ne-a mai declarat ca pe relatiile internationale, trenurile vor circula la capacitate maxima in perioada sarbatorilor. „Persoanele care aleg sa circule cu trenul in strainatate in perioada sarbatorilor trebuie sa isi faca rezervari din timp. Pe relatia Bucuresti – Viena si Bucuresti - Budapesta trenurile circula la capacitate maxima. Numai pe Viena cele patru vagoane de dormit sunt pline in perioada sarbatorilor“, a explicat Valentin Dorobantu. CFR Calatori are legaturi cu toate capitalele din tarile vecine. „Avem grupa de vagoane pe relatia Venetia, Munchen, Praga, Viena, Budapesta, Chisinau, Sofia, Istanbul, Salonic, Atena si Kiev. Incercam sa facem o legatura cu Berlin din 2009“, a afirmat Dorobantu.

0 comentarii: