vineri, 7 decembrie 2007

Oaspeţi în cartierul Habitat din Rădăuţi


Actualitate



Vizita HabitatCartierul Habitat din municipiul Rădăuţi şi-a primit joi, oaspeţii din clasa a II- A, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr.2 din localitate. Viviana Huţuleac, manager comunicare şi voluntari în cadrul Habitat pentru Umanitate a precizat că elevii acestei şcoli desfăşoară pe parcursul întregului an şcolar, în cadrul proiectului multilateral Comenius, care se derulează simultan şi în Italia, Polonia şi Germania, cu tema „Cetăţeni ai şcolii, cetăţeni ai comunităţii, cetăţeni ai Europei” (Citizens of our schools, our communities, our Europe), activităţi de cunoaştere a comunităţii locale.

Ultima activitate din proiect a avut ca temă cunoaşterea instituţiilor din municipiul Rădăuţi. Astfel, fiecare clasă a vizitat obiectivele importante din municipiu cu scopul de a obţine cât mai multe informaţii despre acestea pentru ca, ulterior, să le poată face cunoscute şi colegilor din ţările partenere.

Clasa a II-a A a ales să facă o vizită în cartierul Habitat pentru a cunoaşte mai bine şi zona din care provin trei elevi ai acestei clase. „Li s-au prezentat câteva date din activitatea filialei Habitat pentru Umanitate din Rădăuţi, apoi li s-a povestit despre mândria locuitorilor municipiului nostru care, în perioada 3-7 septembrie 2007 au fost cetăţenii Capitalei europene a voluntariatului deoarece atunci, peste 600 de voluntari internaţionali au construit în doar 5 zile, 27 de case, câte una pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene. Impresionaţi de cele văzute şi auzite, elevii s-au hotărât să adune la şcoală jucării pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun să vină încărcat cu daruri şi la copiii din cartierul Habitat” a menţionat Viviana Huţuleac.

0 comentarii: