luni, 10 decembrie 2007

Plăcuţe de identificare pentru blocurile Sucevei


• Cele care au fost montate cu mult timp în urmă fie au dispărut, fie sunt mult prea ruginite şi distruse pentru a fi de vreun folos

Suceava este un municipiu reşedinţă de judeţ în care, dacă ai de găsit o adresă, poţi rătăci ore în şir pe străzi, fără a ajunge la vreun rezultat. Pe lângă faptul că sistemul de denumire a străzilor este foarte întortocheat, nici plăcuţele indicatoare cu numele străzii sau cu numărul şi adresa blocurilor nu mai sunt de vreun folos, pentru că fie au dispărut, fie sunt mult prea ruginite şi distruse.
Tocmai de aceea, la iniţiativa locuitorilor din cartierul Burdujeni, care au sesizat această problemă primarului Ion Lungu, la întâlnirile cu cetăţenii, pentru stabilirea priorităţilor din bugetul pe 2008, municipalitatea suceveană va iniţia un program de refacere a indicatorilor stradali de pe blocurile de locuinţe.
“Oamenii au venit cu o propunere foarte interesantă şi practică, care este necesară nu doar în Burdujeni, ci în tot oraşul. Nu mai există plăcuţe de identificare a blocurilor. Cândva au fost, dar acum sunt atât de distruse de nu se poate citi nimic pe ele, fie au dispărut cu totul. Trebuie să facem un proiect pentru întreg municipiul, să facem un model care să fie valabil pentru toate blocurile şi să realizăm renumerotarea blocurilor, un lucru necesar şi estetic în acelaşi timp”, a declarat Ion Lungu.
Pentru ca această operaţiune să poată fi realizată, este necesară o decizie a Consiliului Local Suceava, în baza unui proiect de hotărâre care să stabilească atât toate informaţiile pe care trebuie să le ofere plăcuţele de identificare, cât şi modalitatea de realizare a acestora.

0 comentarii: