vineri, 7 decembrie 2007

Primăria Suceava a depus trei proiecte finanţabile prin Programul Operaţional Regional


Administratie



lunguMunicipiul Suceava a depus trei proiecte finanţabile prin Programul Operaţional Regional (POR) în valoare totală de 110 milioane de lei, reprezentând o treime din valoarea proiectelor depuse de judeţul Suceava, ce totalizează 339 de milioane de euro. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că cel mai important proiect este cel de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia ce este promovat prin POR, Axa 5-Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, valoarea investiţiei fiind estimată la 25 de milioane de euro. Ion Lungu a anunţat că Guvernul a alocat suma de 3,28 de milioane de lei pentru a se asigura asistenţa tehnică pentru acest proiect.

Al doilea proiect promovat de municipalitatea suceveană a fost depus, pentru Axa 2- Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Proiectul, a cărui valoare este de 35 de milioane de euro, se referă la realizarea unui drum ocolitor al municipiului Suceava dinspre Fălticeni spre Botoşani şi Dorohoi prin Ipoteşti- Tişăuţi- Salcea.

Primarul Lungu a adăugat că pentru aceste două proiecte există deja studii de fezabilitate întocmite, urmând a fi înaintate până pe data de 15 decembrie.

Cel de-al treilea proiect promovat prin POR, Axa 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, este un proiect de reabilitare urbană şi socială în zona de Nord Est a oraşului, în valoare de 50 de milioane de euro. Pentru acesta din urmă, Primăria Suceava aşteaptă noi precizări privind depunerea documentaţiei.

0 comentarii: