luni, 10 decembrie 2007

Produsele tradiţionale pentru masa de Crăciun, mai scumpe


Economie



Deşi mai sunt aproape două săptămâni până la Crăciun, românii au început deja să îşi facă aprovizionarea pentru masa de sărbătoare. Comercianţii sunt bine pregătiţi, iar rafturile sunt ticsite de produse apetisante.

Dar cumpărătorii au avut parte şi de surprize mai puţin plăcute: majoritate produselor tradiţionale sunt mai scumpe decât anul trecut cu aproape 20 la sută. Carnea de porc, brânzeturile, lactatele şi fructele costă acum cu câţiva lei mai mult. Recordul îl deţine cozonacul - într-un an şi-a dublat preţul.

Mezeluri, brânzeturi, ceva legume şi fructe, un vin alb...toate au ajuns în coşul cu bunătăţi. Dar ajuns şi la momentul achitării, cumpărătorul constată că are de plătit cca 250 de lei, adică 15 - 20% mai mult faţă de costul de anul trecut.

0 comentarii: