joi, 6 decembrie 2007

Turiştii vor beneficia de 36 trenuri speciale către staţiunile montane din 9 decembrie

Mareste poza trenurile zapezii

CFR Călători va introduce, începând cu 9 decembrie, 36 trenuri către şi dinspre Valea Prahovei în cadrul programului Trenurile Zăpezii, iar programul de iarnă va fi valabil până la sfârşitul lunii februarie.
Programul de iarnă "Trenurile Zăpezii" va fi extins pentru mai multe zone de interes turistic din ţară, astfel încât vor exista 36 de trenuri care vor asigura legături din Bucureşti cu Valea Prahovei, din Iaşi cu Vatra Dornei şi din Craiova, Suceava şi Cluj Napoca cu Braşov. Oferta tarifară pentru călătoriile cu „Trenurile Zăpezii” se adresează grupurilor formate din minim zece persoane şi tinerilor sub 26 de ani, incluzând trenurile care fac legătura între Bucureşti şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei, trenurile ce fac legătura între Iaşi şi Vatra Dornei şi trenurile cu destinaţia Braşov din Craiova, Cluj Napoca şi Suceava Nord. Astfel, pentru tinerii sub 26 de ani care circulă pe relaţie directă, de luni până joi, la clasa a 2-a şi au ca punct de plecare sau destinaţie o staţie de pe secţia Breaza-Braşov, reducerea va fi de 20% din tariful de tren persoane şi tariful suplimentului de tren.

De asemenea, reduceri de 25% se vor face pentru călătoriile dus-întors pe relaţii ce au ca destinaţie o staţie de pe secţia Breaza-Braşov sau Vatra Dornei. Aceasta se măreşte cu 2% pentru fiecare opt persoane în plus până la grupuri formate din 50 persoane. Oferta turistică de călătorie în grup „Trenurile Zăpezii” nu se aplică la grupurile care beneficiază deja de o altă reducere.

Celelalte categorii de călători pot opta pentru biletele speciale pentru călătoriilor de week-end prin care se acordă o reducere de 50%. Acest bilet dă dreptul la câte o călătorie dus-întors, în perioada de valabilitate, pe o rută la alegerea călătorului, la fiecare sfârşit de săptămână. De asemenea, trenul rapid care leagă Tg .Mureş cu Braşovul va circula cu tarif de tren accelerat.

CFR Călători recomandă pasagerilor, pentru evitarea aglomeraţiei, să-şi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Acestea se pot achiziţiona de la toate casele de bilete din gări şi din agenţii de voiaj cu o anticipaţie de 30 de zile.

0 comentarii: