luni, 10 decembrie 2007

Un sfert din angajaţii Direcţiei Silvice au fost concediaţi



• Desfiinţarea unor obiecte de activitate şi reducerea personalului au fost principalele efecte ale reorganizării celei mai mari direcţii silvice din ţară

În mai puţin de trei ani, Direcţia Silvică Suceava a rămas fără un sfert din personal, măsurile economice dictate de interesele Regiei Naţionale a Pădurii ducând la desfiinţarea unor activităţi de tradiţie, precum împletiturile de nuiele sau atelierele de prelucrare a lemnului.
Practic, din cei 2013 salariaţi pe care îi avea Direcţia Silvică Suceava la finele anului 2004 (din care 916 personal TESA şi 1097 de muncitori permanenţi), în prezent, au mai rămas 1558 de salariaţi, din care 910 personal TESA şi 648 muncitori permanenţi.
Reorganizarea Direcţiei Silvice Suceava a început în 2005, atunci când s-au desfiinţat atelierele de împletituri din nuiele de răchită – ale căror produse se vindeau înainte foarte bine la export, 104 persoane pierzându-şi atunci locurile de muncă.
Anul următor, în 2006, a fost reorganizată activitatea de întreţinere şi reparaţii a drumurilor forestiere, în vederea rentabilizării acestora, fapt ce a determinat concedierea a 80 de salariaţi.
În 2007, Regia Naţională a Pădurilor a cerut o nouă reorganizare, care a dus la desfiinţarea activităţii de prelucrare a lemnului, dar şi la reducerea numărului de posturi din cadrul Direcţiei Silvice.
Direcţia Silvică Suceava este cea mai mare direcţie de acest gen din ţară, în condiţiile în care jumătate din suprafaţa judeţului este acoperită de păduri, reprezentând aproape 7% din totalul pădurilor din România.

0 comentarii: