miercuri, 23 ianuarie 2008

20 de primarii sucevene pot pierde finantarea de la bugetul central


Un numar de 20 de primarii sucevene din mediul rural risca sa piarda finantarea de la bugetul central pentru a continua lucrarile de dezvoltare a infrastructurii, a declarat prefectul de Suceava, Orest Onofrei.

Prefectul a spus ca finantarea ar putea fi sistata din cauza ca administratiile locale respective nu au transmis la Guvern raportul justificativ privind cheltuirea banilor alocati in cursul anului trecut prin Ordonanta nr. 7/2006.
Orest Onofrei a atras atentia ca in privinta cheltuirii banului public este nevoie de disciplina si rigurozitate si de aceea solicita tuturor primarilor sa dea dovada de responsabilitate.
''Exista o inertie inexplicabila. Foarte multi primari nu stiu cum sa procedeze, desi au participat la diverse seminarii pe tema accesarii si a dezvoltarii unor asemenea proiecte. Este inexplicabil de ce unii primari nu vor sa obtina niste bani degeaba. Daca lucrurile vor merge asa, vom avea, din pacate, o dezvoltare disproportionata a localitatilor din mediul rural'', a spus prefectul de Suceava.
Prin OG nr.7/2006, Executivul aloca fonduri pentru constructia de poduri, podete, punti pietonale si sisteme de alimentare cu apa si canalizare.

0 comentarii: