vineri, 25 ianuarie 2008

Aproape 70 de crime, violuri şi bătăi au fost comise la beţie

Minţi smintite de rachiu



Consumul excesiv de alcool în rândul sucevenilor provoacă îngrijorarea autorităţilor judeţene.

Colegiul Prefectural a analizat, la întrunirea de miercuri, un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, din care reiese că, anul trecut, 67 infracţiuni grave au fost comise pe fondul consumului de alcool: 12 vătămări corporale grave, 25 tâlhării, 15 violuri, 5 tentative de omor şi 10 omoruri.

De asemenea, Serviciul Poliţiei Rutiere a reţinut 428 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

O altă statistică arată că, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2007, la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava au fost internaţi 131 de consumatori de alcool, din care 114 bărbaţi şi 17 femei. Aceştia au prezentat tulburări mentale şi de comportament provocate de consumul de alcool -intoxicaţie acută, sindrom de dependenţă, sindrom de sevraj cu sau fără delir şi nu de puţine ori au agresat cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Urgenţelor sau de la Terapie Intensivă, atunci când a fost necesară internarea lor în această secţie.

Oficial în Suceava sunt doar 20 de consumatori şi traficanţi de droguri

Îngrijorătoare este şi situaţia traficului şi consumului de droguri. Anul trecut, cu ocazia acţiunilor şi controalelor făcute de efectivele Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, la nivelul IPJ Suceava, au fost confiscate 7,13 g haşiş, 10.430 de comprimate şi 174 de fiole cu subtanţe stupefiante.

Două persoane au fost cercetate în stare de arest şi 18 în stare de libertate pentru trafic şi consum de droguri, iar în privinţa vârstei, 11 aveau vârsta între 21-29 ani, 7 peste 30 de ani, una cu vârsta între 18-20 ani. Printre cei cercetaţi a fost şi un minor.

Chiar dacă cifrele oficiale arată că în judeţ nu sunt decât 20 de consumatori şi traficanţi de droguri, iar până nu demult autorităţile considerau Suceava doar ca zonă de trafic pentru droguri, acum acestea urmăresc cu seriozitate apariţia consumatorilor, cu toate implicaţiile acestui fenomen, de la sfera medicală până la cea infracţională.

0 comentarii: