miercuri, 23 ianuarie 2008

Averile şefilor IŞJ, ascunse de ochii lumii



Nici unul dintre şefii Inspectoratului Şcolar Suceava nu şi-a postat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei pe care o conduc, deşi inspectorul general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că legea îi obligă să îşi facă publică averea, iar timpul de afişare a declaraţiilor a expirat deja.

La începutul lunii decembrie 2007, Daniel Hrenciuc a declarat într-o conferinţă de presă că „atât inspectorii şcolari generali, cât şi directorii şcolilor trebuie să-i facă publică declaraţia de avere în cel mai scurt timp”. Tot atunci, Hrenciuc a mai spus că au fost trimise adrese în şcoli şi li s-a solicitat directorilor să-şi publice declaraţia fie pe site-ul instituţiei de învăţământ pe care o conduc, dacă şcoala deţine o pagină de Internet, fie să o trimită la IŞJ, pentru a fi postată pe site-ul oficial al instituţiei menţionate.

Până acum, nici inspectorii generali, dar nici directorii de şcoală nu s-au grăbit să-şi publice declaraţia de avere, iar Daniel Hrenciuc a spus că „nici un director nu a trimis declaraţia la IŞJ”.

Cât despre declaraţia sa de avere, inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a spus că o va publica în scurt timp.

„Ştiu că a expirat termenul de depunere, o voi publica în scurt timp. Nu am avut timp să fac asta”. Nici celălalt adjunct de la IŞJ, Vasile Monacu, nu şi-a postat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, la fel şi inspectorul general Petru Carcalete.

Inspectorul şcolar general Carcalete a spus că şi-a postat declaraţia de avere pe site-ul administraţiei publice locale Rădăuţi, acesta fiind consilier local.

„Nu am considerat că este necesar să o public pe site-ul IŞJ din moment ce declaraţia este deja postată pe Internet”, a spus Carcalete. Acesta a mai precizat că declaraţia sa de avere nu a suferit modificări faţă de cea de anul trecut.

Potrivit legii, nu numai şefii IŞJ şi directorii de şcoli trebuie să-şi facă publică declaraţia de avere, ci şi directorii Caselor Corpului Didactic.

Directorul CCD Suceava, Traian Duminică, nu şi-a făcut publică declaraţia de avere.

0 comentarii: