miercuri, 23 ianuarie 2008

CFR introduce vagoane de lux



Călătorii din clasa medie şi înaltă se vor bucura din acest an de condiţii de lux în călătoriile cu trenul. CFR Călători a introdus de ieri primele trenuri care au în compunere vagoane noi, echipate modern, cu funcţii TGV, integrate la fabrica românească de profil Astra Arad. Deocamdată, aceste trenuri vor circula pe ruta Bucureşti-Timişoara, însă în viitor vor circula spre Arad, Braşov, Constanţa, Cluj, Iaşi, Suceava, Galaţi şi retur.

Noile vagoane pot atinge viteze de 160-200 km/h şi asigură un confort, conferite de design, ergonomie şi cromatică. În funcţie de clasa de confort, vagoanele au scaune confortabile glisabile prin acţionare pneumatică cu feţe din pluş, măsuţe prevăzute cu prize şi veioze, prize duble sau simple pentru alimentare laptop şi telefon mobil, cabine wc vacuumatice cu rezervoare de retenţie.
Vagonul de clasa 1 are în dotare patru monitoare TFT -19’’, pentru prezentare programe video, iar vagonul de clasa a 2-a are două monitoare TFT – 21’’.
CFR Călători îşi propune să achiziţioneze peste 30 astfel de vagoane, cu 3.500.000 de lei noi bucata. Tarifele au fost şi ele afişate: o călătorie pe ruta Bucureşti - Craiova va costa 73,8 lei şi 50,4 lei la clasa a doua.

0 comentarii: