miercuri, 23 ianuarie 2008

CFR vrea sa cumpere 35 de vagoane business-class in 2008


CFR doreste sa cumpere anul acesta inca 35 de vagoane business-class, achizitiile depinzand insa de alocatiile bugetare, a declarat Alina Predescu, de la Biroul de Presa al CFR Calatori.

47949bb24d917In urma acestor achizitii, serviciul Intercity va capata o noua dimensiune, prin ridicarea standardului de calatorie, fara insa a fi modificate tarifele corespunzatoare acestui rang de tren, au precizat reprezentantii companiei.

Urmatoarele rute pe care vor mai circula acest tip de vagoane sunt Bucuresti-Arad, Bucuresti-Constanta, Cluj, Iasi, Suceava, Galati si retur.

CFR Calatori a introdus de luni in circulatie cinci vagoane noi de calatori business-class, in valoare de 3.500.000 lei fiecare (circa 800.000 euro), in componenta trenurilor IC 595 si 596, care circula pe ruta Bucuresti-Timisoara si retur, relateza NewsIn .

Un vagon din cele cinci va fi de clasa I, iar celelalte patru vor fi de clasa a II-a.

In functie de clasa de confort, vagoanele ofera fotolii de piele sau din plus, monitoare video cu diagonala de 51 centimetri pentru pasageri, modul pentru casti cu patru canale audio, acces wireless la Internet, display-uri montate in spatarele scaunelor, pe care se pot urmari programe video si instalatii de climatizare.

Vagoanele dispun si de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, existand lifturi pentru usurarea accesului in vagon si in grupul sanitar special dotat. De asemenea, vagoanele business au baruri cu frigidere, cuptoare cu microunde si expresoare de cafea.

Acestea sunt prevazute cu un spatiu minibar, central sau la unul din capetele salonului, care cuprinde mobilier (tejghea, dulapuri, vitrina cu sticla, spoturi iluminat, pereti placati cu HDS), frigider, cuptor cu microunde, cafetiera si computer tip consola.

0 comentarii: