luni, 21 ianuarie 2008

Iordache susţine că Lungu ar fi semnat pentru PD-L

Iordache susţine că Lungu ar fi semnat pentru PD-L


Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, îi solicită liderului judeţean al PNL, Ion Lungu, să recunoască public apartenenţa sa la PD-L. Iordache a declarat ieri într-o conferinţă de presă că are informaţii certe potrivit cărora Lungu i-a părăsit deja pe liberali pentru democrat-liberali urmând să candideze pentru un nou mandat de primar din partea acestei formaţiunii conduse la nivel judeţean de senatorul Gheorghe Flutur. „Solicităm imperativ domnului primar Ion Lungu să dea dovadă măcar o dată de responsabilitate, de bărbăţie şi să recunoască public apartenenţa la PD-L. Faptul că nu ar putea-o face că-şi pierde funcţia de primar dacă recunoaşte că a trecut la un alt partid cred că nu este un impediment pentru domnul Lungu”, a declarat Iordache. El a adăugat că a recunoaşte că a trecut la PD-L ar însemna pentru Ion Lungu o dovadă de respect atât faţă de populaţia municipiului cât şi faţă de PNL. „Pentru o minimă decenţă mă gândesc că Ion Lungu trebuie să-i pună în gardă pe membrii PNL despre intenţiile domniei sale”, a menţionat preşedintele PSD Suceava.

Iordache a vorbit de întâlniri de taină între Lungu şi Flutur

Iordache a vorbit despre întâlniri de taină între Ion Lungu şi liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, la care au participat şi alţi primari PNL, unde s-ar fi parafat înţelegerea politică. „Convins fiind probabil că la alegeri Ion Lungu va avea o viaţă grea acesta caută sprijinul unui partid nou înfiinţat dar care nici măcar certificat de existenţă legală nu are ca să nu mai vorbim de electoratul ţintă”, explică Iordache. El şi-a motivat declaraţiile vizavi de trecerea lui Lungu la PD-L şi prin prisma comportamentului actualului primar. Liderul PSD Suceava a arătat că în ultimele apariţii televizate Lungu a folosit expresii de genul „voi candida din partea sucevenilor” şi a amintit că unele încălcări ale legii de către fostul PLD şi actualul PD-L au fost trecute cu vederea de către Ion Lungu. „Atunci când a fost încălcată sistematic legea de către PLD domnul Lungu nu a luat nici o măsură. Când s-au făcut focuri de tip indian la care s-au prăjit cârnaţi pe espalanada din centru domnul Lungu nu a luat nici o măsură spunând că este ultima dată când se va mai întâmpla lucrul acesta. Atunci când banner-ul PLD cu dimensiuni nelegale a fost afişţat în centrul Sucevei nimeni nu a luat nici o măsură. În acel moment eram convinşi că Ion Lungu de fapt nu se mai găseşte la PNL ci într-o altă formaţiune politică”, a afirmat Virginel Iordache.

Lungu întreţine misterul

Reacţia primarului liberal al Sucevei Ion Lungu al dezvăluirile lui Virginel Iordache a fost scurtă şi de natură să întreţină misterul. „Constat că domnul Iordache a rezolvat problemele în PSD şi a ajuns acum la PNL. Îi recomand că tot a fost membru de partid în perioada comunistă să respecte un principiu care era de bază în acea vreme şi anume neamestecul în treburile interne. Cred că am fost destul de clar în privinţa intenţiilor mele vitoare în ultimele ieşiri publice pe care le-am avut”, a declarat Lungu.

0 comentarii: