joi, 31 ianuarie 2008

Liberalii sunt "stupefiaţi" de sancţionarea lui Artene

Liberalii sunt


Consilierii judeţeni ai PNL Suceava s-au declarat „stupefiaţi” de anunţul făcut de conducerea Organizaţiei Judeţene a PD-L Suceava de a-i retrage sprijinul politic şi de propunerea de excludere a consilierului Adrian Artene din această formaţiune politică. Anunţul liberalilor suceveni vine după ce în urmă cu două zile, cu o oră înainte de a începe întrunirea deliberativului judeţean, un comunicat de presă semnat de deputatul Romică Andreica şi vicepreşedintele CJ Eugen Uricec informa că „PD-L Suceava îi retrage sprijinul politic consilierului judeţean Adrian Artene şi pune în discuţie în şedinţa PBJ de mâine excluderea acestuia din partid”. Motivul deciziei, invocat în comunicat, a fost acela că Artenie a solicitat, în comisia de buget - finanţe a CJ, tăierea unor sume considerabile alocate zonei pe care o reprezintă, zona Fălticeni.

Faţă de această decizie, consilierul judeţean PNL Suceava, Bogdan Cristache, că anunţul PD-L poate crea confuzii în rândul electoratului, în condiţiile în care în momentul de faţă nu se ştie exact care partid îi retrage sprijinul politic lui Adrian Artene. „Nu înţelegem care formaţiune politică îi retrage sprijinul politic Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat minus Liberal sau toate trei deodată?”, a declarat Cristache.

„Democraţii au ajuns să fie marginalizaţi în PD-L”

El a adăugat că în situaţia în care ar exista totuşi un răspuns la această întrebare, decizia de retragere a sprijinului politic pentru Adrian Artene poate fi considerată aberantă , în condiţiile în care acesta nu poate fi acuzat că nu a încercat să-şi ajute partidul din care face parte. „Nu înţelegem decizia aberantă de retragere a sprijinului politic pentru domnul Adrian Artene, atâta vreme cât el nu a făcut altceva decât să bugetul a două administraţii locale conduse de adversari politici din PNL, respectiv PRM, şi să facă tot ce-i stă în putinţă să repartizeze sumele către administraţii conduse de primari PD, la Preuteşti şi Rădăşeni”, spune consilierul judeţean PNL. Bogdan Cristache a subliniat că o astfel de situaţie demonstrează că cei din PD-L au ajuns să-i sancţioneze şi pe proprii membri care încearcă să sprijine primarii acestui partid. Mai mult, el consideră că atitudinea conducerii PD-L Suceava faţă de Adrian Artene demonstrează faptul că aceasta a început să-i marginalizeze pe membrii PD, preferând să „achiziţioneze”, prin fonduri alocate de la buget, primari din alte partide, cum ar fi cel liberal de la Fălticeni, şi de la PRM, în cazul comunei Rîşca. „După cum precizam în urmă cu două săptămâni, în cadrul PNL astfel de acţiuni care sunt în beneficiul partidului ar fi apreciate corespunzător, şi nu întâmplător s-a făcut afirmaţia că la noi porţile sunt larg deschise pentru toţi oamenii de bună credinţă”, a încheiat Cristache.

0 comentarii: