miercuri, 23 ianuarie 2008

Primarii de comune sucevene sunt dezinteresati de accesarea fondurilor europene


Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a acuzat administratiile locale din mediul rural ca nu se preocupa de atragerea de fonduri pentru dezvoltarea localitatilor pe care le gospodaresc.

Onofrei a declarat ca doar 29 dintre cele 98 de primarii de comune din judet au intocmit proiecte pentru care, incepand din 3 martie, pot solicita finantare din fonduri europene prin intermediul agentiei SAPARD.
Prefectul de Suceava a solicitat primarilor sa intocmeasca proiecte, sa nu mai tina calculatoarele pe post de mobilier si sa intre pe site-urile institutiilor ce se ocupa cu acordarea de finantari.
Totodata, Onofrei a spus ca, pentru a elabora si duce la bun sfarsit un proiect, administratiile locale rurale pot apela la ajutorul gratuit al specialistilor Prefecturii si Consiliului Judetean sau pot angaja o firma de consultanta.
Orest Onofrei este insa de parere ca primarii manifesta reticenta fata absorbtia fondurilor europene pentru a nu fi nevoiti sa dea socoteala cu privire la modul in care au cheltuit banii.
Prefectul de Suceava a exemplificat cu autoritatile locale din comuna Volovat care au de returnat bani dupa ce experti europeni au descoperit o serie de nereguli in cazul unui proiect SAPARD.

0 comentarii: