vineri, 18 ianuarie 2008

PSD a prezentat lista celor "7 păcate" ale guvernării de dreapta



Purtătorul de cuvînt al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, consilierul local Ovidiu Donţu, a dat publicităţii o listă cu cele "7 păcate" ale actualei guvernări de dreapta. Acesta susţine că, în 2007, din cauza strategiei actualui Guvern, "am asistat la serioase derapaje economice şi sociale".

Primul "păcat" ar fi, în opinia lui Ovidiu Donţu, faptul că economia actuală nu este sustenabilă şi că beneficiile economice nu se distribuie echitabil. "În 2007, 300 dintre cei mai bogaţi oameni din România deţineau 22 la sută din PIB", a explicat Ovidiu Donţu.

Al doilea păcat este reprezentat de "ratarea ţintei de inflaţie pe 2007", urmat de "inconsecvenţa politicii bugetare" şi de deficitul de cont curent, "care a depăşit 15 la sută din PIB". Acest lucru dovedeşte, în opinia lui Ovidiu Donţu, faptul că starea de bine resimţită de o parte a populaţiei se bazează în mare parte pe importurile de produse şi servicii şi nicidecum pe exporturile din ţară. Păcatul al cincilea este "gradul de absorbţie zero a fondurilor europene", urmat de "lipsa unei viziuni privind politica regională". Ultimul păcat al guvernării de dreapta, ar fi, în viziunea social-democratului sucevean, faptul că România a alocat domeniului de cercetare/dezvoltare "de trei ori mai puţine fonduri decît media ţărilor membre UE".

0 comentarii: