joi, 24 ianuarie 2008

Reconfigurarea zonei centrale a Sucevei, în dezbatere publică


Autorităţile locale sucevene vor supune dezbaterii publice, până la sfârşitul acestei luni, proiectul de reconfigurare a zonei centrale a municipiului. Acesta include mai multe propuneri de modificare urbanistică a Sucevei, care urmează a fi puse în practică începând din acest an.
Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al centrului Sucevei, vor fi dezvoltate două zone - una istorică, incluzând Palatul Administrativ, Casa de Cultura, Palatul de Justiţie şi una modernă, cu Primăria Suceava, centrele comerciale ce vor apărea în zonă şi centrele imobiliare în curs de dezvoltare. Străzile de legătură vor avea funcţiuni mult mai complexe şi vor apărea mai multe sensuri unice.
Complementară acestui proiect este şi iniţiativa de a reamenaja parcul Central din municipiu, prin reabilitarea fântânilor arteziene existene, dar şi montarea altora noi, precum şi prin punerea în valoare a celorlalte puncte de atracţie - foişorul, troiţa şi statuile din preajma parcului. De asemnea, pe partea dinspre bulevardul Ana Ipătescu va fi creată o perdea de verdeaţă care va izola fonic parcul.

0 comentarii: