miercuri, 23 ianuarie 2008

Remarca dlui Bernicu „ţine de caracterul omului şi de cei şapte ani de-acasă“, spune viceprimarul Marian Ionescu

Într-un interviu acordat ziarului “Crai nou”, Dumitru Bernicu, directorul LPS Suceava, a afirmat că “atunci când dl Ionescu era primar, îmi era foarte greu să ajung la el, el te primea şi aproba tot, iar când ajungeai acasă – nimic, niciun rezultat”. Directorul LPS a făcut astfel o comparaţie referitoare la comunicarea pe care a avut-o cu fostul edil al Sucevei faţă cea pe care o are, acum, cu primarul Ion Lungu. În replică, dl Marian Ionescu a ţinut să lămurească unele aspecte cu privire la remarca directorului LPS.

“Aş vrea ca tot ce vă declar acum să fie ca un răspuns pentru dl Bernicu de la LPS, în legătură cu ce a declarat în interviul publicat în ziarul «Crai nou», de luni. Nu mi se pare corect ca, după 4 ani de zile, după ceea ce s-a întâmplat în perioada 2000-2004, atât timp cât eu am fost primar, să vină dl Bernicu şi să spună nişte neadevăruri. Asta ţine de caracterul omului şi de cei şapte ani de-acasă. Mulţi s-ar putea să avem 1,2,3, până la cei 7 ani de-acasă…

Neadevărurile sunt legate de faptul că în perioada 2000-2004 erau alte legi, iar dl director Bernicu ar trebui să nu uite şi să recunoască faptul că în perioada mandatului meu şi al PSD s-a finalizat actuala sală de sport. Poate îşi aduce aminte sau vă arată un clip din momentul în care s-a tăiat panglica la sala de sport de la LPS, după ce societatea dlui Muha a finalizat lucrările.

Şi apoi să nu uităm că în mandatul acela s-au primit bani de la Guvern şi, bineînţeles, de la Consiliul Local, atât cât era prevăzut în buget şi cât se putea da.

Răspunsul meu este mai mult pe linie de competenţă şi de bun simţ. Adică nu venim după patru ani de zile să spunem asemenea lucruri. Probabil, dacă eram acum în funcţia de primar, mă peria şi pe mine dl Bernicu.

Dacă ajungea la mine mai greu sau mai uşor e de faţă secretara care era şi atunci, în mandatul meu şi este şi acum în mandatul dlui Lungu, e vorba de dna Popa. Ea este martor. Nu poate să spună dl director că nu a fost primit de către mine. Poate nu-şi mai aduce aminte. Asta e problema lui!

Mă repet şi spun că altfel erau legile atunci şi altfel sunt acum. Consiliul Local dă banii, nu Primăria. Banii pentru Universitate şi pentru şcoli se dau în funcţie de priorităţi, iar echipele de handbal şi de fotbal sunt în parteneriat cu Consiliul Local, ori atunci nu era încă legea sportului în vigoare.

Nu aveam cum să dăm 7 miliarde pentru sala de sport atunci, pentru că erau alte priorităţi, de ce să nu recunoaştem. Să vă arate dl director ce s-a făcut în perioada 1996-2000 şi ce s-a făcut în 2000-2004 şi să nu mai umble cu minciuni. Nu spun eu că am “dărâmat munţi”, dar nici nu trebuie să dea cu noroi. Nu era bugetul meu, nu erau banii mei. Atât s-a aprobat! Nu că nu am vrut eu.

Am citit cu atenţie interviul şi am văzut că a făcut la fel şi cu dl Lungu. Mai întâi spune că nu este mulţumit şi după aceea îl laudă. Nu mi se pare loial ceea ce se întâmplă. Eu nu am nimic cu dl Bernicu! Ceea ce s-a întâmplat în perioada mandatului meu şi al PSD nu dl Bernicu trebuie să analizeze, ci electoratul. Doar electoratul decide dacă am făcut bine sau nu.

Eu nu mai sunt în politică, dar totuşi acest atac ar putea să aibă şi o nuanţă politică. De ce nu a venit dl Bernicu, care e de 15 ani di-rector acolo la LPS, să spună această remarcă în aceşti trei ani? Dumnealui ce-a făcut în aceşti 15 ani? De ce nu a spus asta în 2005, 2006, 2007? S-a trezit acum în 2008!…

Indiferent de comparaţia între mandatul lui Ionescu şi mandatul lui Lungu, până la urmă în finalul interviului el îl perie pe dl Lungu. La început spune că e nemulţumit că n-a primit bani şi deodată îl perie pe dl Lungu - în 5 minute se urcă în maşină şi vine la primar şi îi da bani - , poate îi dă bani cu sacoşa!

Eu cred că este cu nuanţă politică această remarcă, însă eu nu mai fac politică, sunt independent acum şi cred că a greşit dl Bernicu prin ceea ce afirmat. Puteţi să-i luaţi o decla-raţie dnei Popa, care este secretară. Nu prea venea dl Bernicu la mine, eu nu puteam să-i spun să se urce în maşină şi în 5 minute să fie la mine. El este membru PD, acu e la PD-L probabil, nu mi se pare corect să vorbească acum, când putea să spună mai demult. Nu eram închis într-o încăpere de sticlă şi de aceea nu avea dl Bernicu acces la mine. Ne aducem aminte după 7 ani? De ce a rămas director atâţia ani de zile? Întrebaţi-l pe Virginel Iordache, să vă spună el când era inspector cum se dădea Bernicu binişor pe lângă el! Cucuri din astea ştim şi noi! Eu nu am nimic cu el. E prea mic dl Bernicu ca să am ceva cu el. Ce treabă are el cu mine?”, şi-a încheiat declaraţia dl Marian Ionescu.

0 comentarii: