joi, 31 ianuarie 2008

S-a prăbuşit cu avionul

Tânărul om de afaceri Eric Rossman


> El şi-a pierdut viaţa strivit de fiarele avionului, aproape de Siminicea
Directorul executiv al Combinatului de Celuloză şi Hârtie AMBRO S.A Suceava, Eric Rossman, a murit, ieri la prânz, după ce avionul particular pe care-l pilota s-a prăbuşit, în zona localităţii Siminicea. Accidentul s-a petrecut la doar 500 de metri distanţă de zona locuită, în câmp. Martorii nefericitului accident au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, prin serviciul 112, astfel că, în scurt timp, la faţa locului s-au deplasat lucrătorii acestuia, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, dar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Medicii de pe ambulanţă nu au putut decât să constate decesul omului de afaceri Eric Rossman, în vârstă de 38 de ani.

“Eram prin apropiere când s-a întâmplat accidentul. Eu am sunat la 112 şi apoi la Primarul din Siminicea. Am auzit un zgomot în aer, s-a rotit avionul şi s-a prăbuşit cu vârful la pământ. Am venit repede, m-am gândit că poate mai este vreo şansă de scăpare pentru piloţi”, ne-a declarat unul dintre martorii la prăbuşirea avionului. (Am încercat să-l determinăm pe martor să-şi decline identitatea, dar unul dintre poliţiştii comunei i-a cerut să nu-şi spună numele.) Zgomotul auzit de martori nu a fost însă provocat de o explozie. “Avionul nu a explodat în aer. Bubuitura s-a auzit, dar nu este vorba de explozie. Cetăţeanul care m-a sunat şi m-a informat cu privire la accident mi-a zis că a văzut o flacără în aer şi avionul care s-a rotit cu 180 de grade”, ne-a declarat primarul comunei, dl Gheorghe Haliţa.

Totuşi, riscul producerii unei explozii, chiar şi după contactul cu solul, a existat, însă pericolul a fost îndepărtat de pompieri. “Avionul care s-a prăbuşit este de mici dimensiuni şi are două locuri, un FK-14, proprietate personală. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii accidentului. Ştim doar că a decolat de la Salcea în jurul orei 11.00, este vorba de un zbor de agrement, şi tot acolo voia să se întoarcă. Noi am fost anunţaţi prin serviciul 112 şi am inter-venit cu patru autospeciale de stingere şi un modul SMURD. Am aplicat o perdea de spumă asupra avionului pentru evitarea producerii unei explozii, după care s-a trecut la descarcerare”, ne-a declarat Mircea Gospodaru, adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Trupul neînsufleţit al omului de afaceri a fost scos dintre fiare şi acoperit cu o pânză la doar câţiva metri de avionul prăbuşit.

Directorul aeroportului Salcea, Dan Asmarandei, a spus că tânărul pilot Eric Rossman deţinea brevet, dar nu avea prea multă experienţă de zbor.

Ancheta privind stabilirea cauzelor prăbuşirii accidentului este condusă de un reprezentant al aviaţiei civile de la Bucureşti, care a sosit în Suceava ieri, la ora 17.00.

0 comentarii: