vineri, 18 ianuarie 2008

Sirena din Suceava se scalda in bazinul Floreasca

Recent, George Gaita, presedintele Federatiei de Polo, s-a plåns ca bazinul Floreasca este o rusine nationala. A facut-o cu ocazia derby-ului national de polo dintre Steaua si Dinamo, gazduit in singura piscina acoperita din Capitala. Pe 15 ianuarie, de ziua poetului national, Cristian Adomnitei, ministrul sucevean al educatiei, cercetarii si tineretului, a aparut pe nepusa masa la bazin, insotit de un echipaj al unui post de televiziune. S-a dezbracat de functie si s-a dat in figuri, sarind de la trambulina in bataia camerelor de luat vederi. Cåtiva putoi luati la inceput prin surprindere si-au revenit din uimire si au inceput sa faca misto de fizicul lui Adomnitei. S-a zis ca seamana cu o sirena decolorata, s-a comentat ca este un tip brevilin, stenic, mezomorf, cu un trup de talie medie, dar bine facut, datorita bunei functionari a corticosuprarenalelor, pancreasului si gonadelor, stimulând anabolismul proteic moderat. Ca manånca des ciorbe cu mult bors, pastrate la geam, deprindere capatata la camin, in timpul facultatii de constructii civile, industriale si agricole si desavårsita in timpul masteratului in elemente de construc
tie noi, cåt si a activitatii de coordonator constructie, sef district, consultant in constructii si director general antrepriza. In ciorba de rasoale pune un kil de pastårnac, morcov si telina, iar in timp ce baga la mat joaca taroc, despre care ministrul spune ca e un joc di carti putån cunoscut la noi, di pi vremea in cari Bucovina era ocupata di hasburji si ca tarocu-i un joc al mintii, ca bridge-ul, mai nibune, mai.
Nu stiu cine pe cine reabiliteaza. Ministrul reabiliteaza imaginea unui bazin care a ajuns o rusine nationala? Sau sariturile de la trambulina intr-un bazin care a ajuns o rusine pot reabilita un ministru a carui imagine ia apa pe zi ce trece? Una peste alta, scoala arde si Adomnitei o scalda, in timp ce sindicatele din invatamånt se plång ca ministrul trateaza cadrele didactice cu aceeasi unitate de masura cu care i-a tratat pe muncitorii necalificati de la drumuri si poduri si ca este interesat mai degraba de banii alocati pentru infrastructura decåt de o adevarata reforma a sistemului de învatamânt.

0 comentarii: