miercuri, 23 ianuarie 2008

Tâlharul taximetristului, căutat cu ajutorul portretului robot



Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava cer sprijinul cetăţenilor în identificarea individului care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a tâlhărit un taximetrist.

Pe baza descrierii făcute de victimă, oamenii legii au realizat două portrete ale tâlharului, unul fiind făcut cu un program special din dotarea Poliţiei, iar cel de-al doilea de către caricaturistul Mihai Pânzaru-Pim.

Anchetatorii speră ca prin publicarea celor două portrete în presa locală, să obţină noi date care pot duce pe urmele individului care l-a tâlhărit pe taximetrist.

Potrivit şefului Biroului de Investigaţii Criminale, comisarul Ioan Halaicu, tâlharul este de etnie rromă, are în jur de 30 de ani, 1,80 metri înălţime, păr negru tuns scurt, început de chelie, ten măsliniu, faţa rotundă, ochi negri, sprâncene stufoase.

Din ce îşi mai aminteşte victima, la data comiterii infracţiunii, tâlharul era îmbrăcat cu o geacă de piele neagră şi purta la gât un lanţ gros şi pe degetele de la mâini câte două sau trei ghiuluri (posibil din aur), mirosea a parfum şi vorbea cu un accent moldovenesc.

„E singura faptă de acest gen înregistrată la Suceava. Oricine ne poate ajuta este rugat să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie să ne sune direct la 0230/203652 sau la 0742.36.37.80”, a precizat Ioan Halaicu.

Ameninţat cu cuţitul, bătut şi tâlhărit

La data de 8 ianuarie a.c., un bărbat necunoscut s-a urcat într-un taxi staţionat în zona , din municipiul Suceava, şi, după ce a negociat cu şoferul (Vasile N., 21 de ani), i-a cerut acestuia să-l ducă până la Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Deşi au negociat încă de la început preţul cursei şi s-au înţeles asupra sumei de 200 de lei, după câţiva kilometri, la ieşirea din municipiul Suceava, clientul a început să-i reproşeze şoferului că îi ia prea mulţi bani.

Când taximetristul a spus că întoarce maşina şi îl duce înapoi în oraş, de unde poate lua orice alt taxi, clientul a scos un cuţit şi a început să-l ameninţe pe şofer. În momentul în care taximetristul a oprit maşina, clientul a început să-l lovească pe tânărul de la volan, lăsându-l inconştient pentru câteva minute.

Când victima şi-a revenit, a observat că agresorul fugise cu tot cu banii din torpedou (aproximativ 500 de lei).

0 comentarii: