vineri, 11 ianuarie 2008

Tobogan rupt şi lipit cu scotch, la un centru de agrement pentru copii

Controale OJPC



Pericol pentru copii la un centru de agrement din municipiul Suceava. Inspectorii OJPC au constatat că spaţiul de agrement pentru copii din municipiul Suceava nu corespundea normelor de protecţie a celor mici.

Mai exact, directorul OJPC Suceava, Elena Oanea a precizat că „inspectorii au descoperit la centrul de agrement un tobogan din material plastic deteriorat, cu şuruburile desprinse şi prinse cu bandă adezivă”.

Toboganul a fost imediat demontat şi deteriorat, iar proprietarii centrului de joacă au fost amendaţi cu 300 de milioane de lei vechi.

„Este o amendă substanţială, dar pentru că este vorba de un spaţiu de joacă pentru copii şi având în vedere că siguranţa celor mici putea fi pusă în pericol în orice moment, sancţiunea este mai mult decât justificată”, a spus directorul OJPC Suceava, Elena Oanea.

Directorul Oanea a spus că „în perioada imediat următoare se vor intensifica acţiunile de control în centrele de joacă şi de agrement pentru cei mici”.

Având în vedere că în Suceava a crescut numărul unor astfel de spaţii de joacă, şi controalele inspectorilor OJPC vor fi intensificate şi canalizate spre acest domeniu de activitate. „Vom lua pe rând toate spaţiile de joacă pentru copii şi vom verifica atent dacă acestea îndeplinesc normele de siguranţă a copiilor”, a precizat Elena Oanea.

0 comentarii: