vineri, 25 ianuarie 2008

Uricec şi Gheorghe se declară strâns uniţi în jurul PD-L - ului


• fostul preşedinte al PD Suceava şi senatorul Constantin Gheorghe spun că nu vor pleca sub nicio formă la PSD • parlamentarul sucevean este de părere că politica pe care o face îl interesează pe el şi nu ar trebui să intereseze ziarele •
Cei doi vicepreşedinţi ai PD-L Suceava Eugen Uricec, fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PD şi Constantin Gheorghe, senator PD-L, fost PUR, fost PC, fost PD au pus la cale ieri o conferinţă de presă extraordinară, în care şi-au manifestat ataşamentul faţă de valorile partidului din care fac parte, pentru a curma zvonurile că ar dori să îşi construiască o nouă carieră politică într-un alt partid, gurile rele dând ca sigură evadarea acestora către PSD. Cei doi au dat asigurări că nu au nicio intenţie de a pleca din noul Partid Democrat Liberal, punând pe seama pesediştilor lansarea unor astfel de zvonuri.
"Pentru mine personal este un subiect total amuzant, pentru că orice speculaţie legată de faptul că aş fi negociat într-o parte sau într-alta la un partid sau altul, este falsă. În primul rând nu mă interesează acest subiect, mai apoi sunt vicepreşedinte în Partidul Democrat - Liberal, o postură care mă onorează şi cred că activitatea mea de până acum a confirmat acest lucru. În acelaşi timp pot să spun că pentru PD-L este un semnal real că celelalte partide sunt îngrijorate de ascensiunea pe care o are acest partid în teritoriu, în special în judeţul Suceava. Speculaţii de genul că aş pleca la PSD, că aş avea firme cu lideri marcanţi PSD, le consider neavenite", a explicat Eugen Uricec. Chestionat asupra relaţiilor în care se află cu Partidul Social Democrat, Uricec a declarat: "Este un subiect pe care nu îl discut. Noi nu discutăm despre Partidul Social Democrat, discutăm despre Partidul Democrat Liberal. În niciun caz, ca vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal nu vreau să discut o problemă despre un partid care ne este concurent nouă. Dacă este să ne exprimăm în decursul timpului referitor la postura mea vizavi de Partidul Social Democrat, nu se poate spune că niciodată nu am avut o poziţie. Am avut nenumărate poziţii dar probabil că se înţelege opoziţie faţă de un partid sau altul, altceva decât am făcut eu".
Mai "aprig" s-a manifestat senatorul Constantin Gheorghe, el reamintind că este beneficiarul a mai multor articole de presă care sunt bazate pe surse. "Nimeni dintre noi nu are o dorinţă de a afla care sunt aceste surse într-o instanţă, pentru că este timp pierdut" spune senatorul Constantin Gheorghe, demnitarul apreciind în mod ciudat că "preocuparea unor ziare pentru cariera noastră politică mi se pare cumva puţin cam forţată în sensul că nu cred că aceste cariere politice ale noastre, a mea şi a domnului Uricec este atât de interesantă pentru unul sau altul dintre ziare. Cred că în primul rând ne interesează pe noi. În ceea ce priveşte eventuala preocupare a unui partid - Partidul Social Democrat fiindcă ne poate duce gândul că acest partid a furnizat acele informaţii referitoare la trecerea noastră în PSD, transmit că preocuparea lor nu este de interes iar pe de altă parte PSD şi prin reprezentatul acestuia, preşedintele partidului la nivel judeţean, Gavril Mârza, ar trebui să aibă alte preocupări de genul rezolvării odată pentru totdeauna a progranului Utilităţi şi mediu pentru că oamenii în zona de munte au gaz dar nu îl pot utiliza. Să facă acea licitaţie pentru distribuţie iar în campanie vom avea de spus fiecare ce am realizat şi ce ne propunem să realizăm. În ceea ce mă priveşte nu am nicio intenţie să trec la PSD iar istoricul legat de relaţia mea cu PSD nu l-am decis eu personal ca preşedinte a fostului Partid Umanist la nivel de Suceava ci a fost decis într-un consiliu naţional unde reprezentanţii Sucevei au vota împotriva Uniunii PSD^PUR, există mărturii în acest sens. O eventuală colaborare, discuţie sau negociere cu PSD nu a existat, nu există şi nu va exista. Fac parte dintr-o echipă, fiecare dintre noi avem zone de responsabilitate în judeţul Suceava şi vrem să rezolvăm construcţia la nivel judeţean".
Cât priveşte aspiraţiile politice personale în cadrul PD-L, senatorul Constantin Gheorghe a explicat că are un fel de a fi în domeniul politic mai echilibrat. "Când Partidul Democrat Liberal va fi la guvernare, vor fi oportunităţi suficiente pentru toţi. Fiecare îşi va găsi locul acolo unde îi va fi locul", a mai explicat senatorul Constantin Gheorghe. Eugen Uricec a explicat şi el că aspiraţiile sale politice sunt legate de cele ale Partidului Democrat Liberal.

0 comentarii: