vineri, 25 ianuarie 2008

Votul deschis pentru alegerea studenţilor reprezentanţi în Consiliile Academice ale Facultăţilor şi în Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare”


Invatamant



usv Organizaţiile studenţeşti reprezentative din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, ASUS şi CASt au organizat procesul de alegere al studenţilor reprezentanţi în Consiliile Academice ale Facultăţilor şi în Senatul Universităţii. Din acest an, studenţii din toate facultăţile au avut posibilitatea să îşi voteze reprezentanţii în consilii şi senat cu ajutorul buletinelor de vot depuse în urne aflate în toată universitatea. „Suntem a doua universitate din ţară care promovează, începând din acest an, votul deschis şi democratic pentru alegerea studenţilor reprezentanţi” spun studenţii suceveni, care adaugă faptul că obiectivul acestei campanii de alegere a studenţilor reprezentanti prin vot deschis a fost de a crea o reprezentare reală de 25 la sută a studenţilor în Consiliile Academice ale Facultăţilor şi în Senatul Universităţii.

În cursă s-au înscris 44 de candidaţi din opt facultăţi, iar în cadrul unora dintre acestea, precum Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Facultatea de Inginerie Alimentară şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, concurenţa a fost chiar acerbă.

Studenţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi de la fiecare facultate au fost aleşi în calitate de studenţi senatori. Aceştia sunt: Ioan Bogdan Burţilă(Fac. Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor), Ioana Alexandra Prună (Fac. Litere şi Ştiinţe ale Comunicării), Iulia Balan (Fac. Istorie şi Geografie), Simona Botuşanu (Fac. Educaţie Fizică şi Sport), Doina Lacatîş(Fac. Ştiinţe ale Educaţiei), Mirela Elena Mutu(Fac. Silvicultură), Mircea –Adrian Oroian(Fac. Inginerie Alimentară), Simona Costea şi Radu Bocancea(Fac. Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică).

Singura excepţie a fost Facultatea de Inginerie Mecanică, datorita faptului că nu s-a depus nici o candidatura. Cu toate acestea, la nivelul acestei facultăţi, procesul de alegere a studenţilor reprezentaţi va fi reluat, astfel încât şi studenţii de acolo să beneficieze de o reprezentare reală în forurile de conducere din cadrul facultăţii şi universităţii.

0 comentarii: