joi, 7 februarie 2008

Americanii vor sa modernizeze aeroportul Suceava

Administratia judeteana va promova un proiect de hotarare de guvern in vederea infiintarii unei zone internationale de liber schimb la Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza.

Initiativa vine dupa o intalnire a conducerii CJ Suceava cu reprezentantii grupului de firme ANYC Group Inc din SUA, cu care s-au analizat posibilitati de colaborare.
Presedintelui CJ Suceava a spus ca potentialii investitori americani si-au exprimat intentia de a prelua in concesiune si de a moderniza unitatea aeroportuara de la Suceava. "Pentru a se putea dezvolta activitatea economica a aeroportului, in interiorul acestuia trebuie sa se dezvolte o zona internationala de liber schimb de tip Porto Franco", se arata intr-un document semnat de cele doua parti.
In interiorul zonei internationale de liber schimb ar urma sa fie construite mai multe cladiri ce vor fi destinate activitatilor comerciale si industriale. ANYC Group Inc propune ca administrarea acestei zone sa fie asigurata printr-un contract de parteneriat cu CJ Suceava. Gavril Marza a spus ca modernizarea aeroportului reprezinta o prioritate si doreste ca acest lucru sa se intample cat mai repede.
Conducerea CJ Suceava a purtat discutii si cu reprezentantii firmei germane K+P, ce urmeaza a intocmi studiul de dezvoltare a Aeroportului "Stefan cel Mare" Suceava.
Lucrarile de modernizare si aducerea la statutul de "international" includ, printre altele, prelungirea cu inca 600 de metri a pistei de decolare-aterizare, modernizarea sistemului de semnalizare-balizaj si reabilitarea aerogarii.

0 comentarii: