vineri, 8 februarie 2008

„Cetatea de Scaun a Sucevei – 620”


Timp Liber



Afis 620 de atestare Aniversarea a 620 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii de Scaun a Sucevei se deschide vineri, cu simpozionul şi expoziţia „Cetatea de Scaun a Sucevei – 620”, la care participă 14 specialişti de renume din ţară, manifestări organizate de Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava. Printre cei prezenţi se va afla şi academicianul Răzvan Theodorescu, profesorii Mircea D. Matei, Ştefan Gorovei şi Gheorghe Sion, alături de alţi cercetători, profesori universitari şi muzeografi, care au efectuat cercetări la Cetatea de Scaun.

Vineri seară, de la ora 19:00, în Cetate, la lumina făcliilor, artişti ai folk-ului, precum Narcisa Suciu, Victor Socaciu şi Mariana Gheorghiu vor susţine un spectacol. Sâmbătă, pe esplanada Casei de cultură vor concerta Holograf, Zdob şi Zdup şi Loredana Groza, iar duminică, în sala mare a Casei de Cultură va avea loc un spectacol, de muzică populară.

Primarul Sucevei, Ion Lung îi invită pe suceveni duminică, la ora 17:00 la spectacolul de cascadorie ecvestrã, eveniment în premieră în România, ce va reprezenta un asediu al Cetăţii de Scaun, cu cel puţin 50 lovituri de tun, pregătit minuţios după un scenariu de renumitul cascador Valentin Vasilescu.

0 comentarii: