vineri, 1 februarie 2008

CJ Suceava a impartit bugetul pe acest an


Plenul Consiliului Judetean Suceava a aprobat, cu 31 de voturi pentru si cinci impotriva, apartinand membrilor PD-L, repartizarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Este vorba despre 103 milioane de lei provenite din cotele defalcate din TVA si impozitul pe venit.

Dintre municipiile conduse de primari liberali, Suceava a primit de la judet 3,47 de milioane de lei, Campulung Moldovenesc 2,1 milioane de lei, Falticeni 1,77 milioane de lei, Gura Humorului 855.000 de lei, iar municipiul Radauti, care are primar PSD, va primi 2,88 milioane de lei.
Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, a declarat ca banii au fost repartizati dupa o analiza in Comisia pentru buget finante, in functie de solicitarile consiliilor locale privind finantarea programelor de infrastructura si cofinantarea proiectelor de dezvoltare cu fonduri europene. Marza a spus ca s-a avut in vedere si asigurarea de bani pentru functionarea normala a primariilor.
Imediat dupa sedinta deliberativului, la care au participat mai multi membri ai PD-L, senatorul democrat-liberal Constantin Gheorghe a declarat ca repartizarea bugetului a fost ''partial politizata''. Gheorghe a spus ca sumele prevazute initial pentru localitati cu primari de la alte partide decat PSD, precum Suceava, Falticeni, Gura Humorului, Ciocanesti, Rasca si Scheia, au fost diminuate si repartizate unor primarii conduse de edili PSD.

0 comentarii: