vineri, 29 februarie 2008

Curtea de Apel Suceava nu are bani pentru plata serviciilor poştale



Au ajuns la fundul sacului. Curtea de Apel Suceava nu mai are bani pentru a achita serviciile poştale pe care le efectuează faţă de justiţiabili. Odată cu modificarea legislaţiei, citarea părţilor implicate într-un dosar trebuie realizată obligatoriu fie cu ajutorul agenţilor procedurali, fie prin trimiterea unor scrisori recomandate cu confirmare de primire.

„La nivelul instanţelor de pe raza Curţii de Apel Suceava nu avem suficient de mulţi agenţi procedurali, aşa încât volumul citaţiilor este destul de mare, ceea ce implică şi costuri ridicate”, a explicat Cezar Hâncu, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

Practic, prin introducerea acestor noi reglementări, Curtea de Apel Suceava are de plătit de aproape două ori mai mulţi bani.

Dacă până acum din bugetul instituţiei erau viraţi către Poşta Română aproximativ 200.000 de lei lunar, începând din ianuarie 2008 costurile au crescut la aproape 400.000 de lei lunar.

Această creştere reprezintă practic diferenţa dintre o scrisoare recomandată simplă, aşa cum erau trimise citaţiile în trecut, şi o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, cum se procedează acum.

„Curtea de Apel Suceava nu dispune de aceste fonduri, dar vom solicita bani de la Ministerul Justiţiei pentru a putea achita costurile. Chiar dacă implică o serie de cheltuieli suplimentare, noile măsuri sunt utile şi aceasta pentru că poştaşii nu comunicau întotdeauna citaţiile, dar în acte apărea că au fost afişate la uşa locuinţei, fapt ce avea consecinţe asupra actului de justiţie. Trimiterea citaţiilor prin scrisori recomandate cu confirmare de primire elimină acest neajuns”, a opinat Cezar Hâncu.

0 comentarii: