vineri, 29 februarie 2008

Elevul cuţitar şi cei care l-au apărat, sancţionaţi

Cazul elevului care a pătruns cu un cuţit în incinta Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, ameninţând în urma unui conflict spontan o fată, ajuns la urechile poliţiştilor abia după ce cazul a fost scos la iveală de reporterii „Monitorul”, s-a lăsat cu sancţiuni.

Cel mai „şifonat” din toată povestea a ieşit agentul de pază care i-a confiscat elevului cuţitul, după care a „uitat” de incident şi nu a mai anunţat poliţia.

Poliţiştii i-au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională de 500 de lei, iar patronul firmei la care era angajat acesta, SC RPG, a hotărât să-i desfacă contractul de muncă.

Elevul cuţitar a scăpat uşor

În cazul elevului prins cu cuţitul pe terenul de sport al colegiului, identificat în persoana lui Vasile Marius I., în vârstă de 17 ani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, măsurile luate sunt destul de blânde.

Cum acesta a susţinut că purta cuţitul după el doar în încercarea de a-l vinde, iar din declaraţiile martorilor a reieşit că acesta nu a ameninţat-o pe fata cu care s-a luat la ceartă cu arma albă, ci doar verbal, poliţiştii nu i-au mai întocmit dosar penal, ci i-au aplicat doar o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei, pentru pătrundere fără drept în incinta unei şcoli.

În privinţa profesorului de sport, care, deşi a intervenit şi l-a imobilizat pe elevul cuţitar, nu a anunţat despre incident nici poliţia, nici conducerea şcolii, sancţiunea constă doar într-un avertisment verbal venit din partea directorului pentru că nu a respectat circuitul informaţional din cadrul unităţii de învăţământ.

„Am purtat o discuţie şi cu conducerea firmei care are contract de asigurare a pazei cu noi, avertizând-o cu rezilierea contractului în cazul în care vor mai apărea astfel de incidente”, ne-a declarat Mircea Popescu, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, care a trimis o informare cu privire la incident şi sancţiuni către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Cazul, ascuns de profesor şi agentul de pază

Incidentul care a dus la luarea acestor sancţiuni s-a petrecut luni după-amiază. Venit din afara şcolii, elevul de 17 ani a ajuns fără probleme pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Aici s-a luat la ceartă cu una dintre eleve şi a devenit violent. Având şi un cuţit asupra sa, a stârnit panică printre ceilalţi elevi. Unul dintre profesorii de sport s-a sesizat imediat şi a reuşit să-l imobilizeze pe băiat, care, susţin poliţiştii, nu ar fi intrat în sala de sport a colegiului decât după ce profesorul a reuşit să-l liniştească.

Cazul a ajuns la urechile poliţiştilor abia după ce presa s-a interesat de caz, în urma unei sesizări venite de la unul dintre părinţii unui elev.

Nici profesorul, nici agentul de pază de serviciu, la care a ajuns cuţitul băiatului, nu au suflat o vorbă despre cele întâmplate nici poliţiei, nici directorului şcolii.

0 comentarii: