vineri, 29 februarie 2008

Energia vrea să părăsească zona retrogradării


Handbaliştii de la Energia Pandurii au ocazia să părăsească în acest week-end zona retrogradării, echipa lui Sorin Toacsen putând urca în clasament în cazul unei victorii în meciul cu Bucovina Suceava. Jucătorii mai au şi alte motive pentru care sunt obligaţi să câştige acest joc, cadoul pe care antrenorul îl aşteptă de ziua sa, precum şi continuitatea în rezultate pe teren propriu, Energia fiind neînvinsă acasă în acest retur.

Energia are ocazia duminică să iasă pentru prima dată din zona retrogradabilă în acest sezon, echipa din Târgu Jiu reuşind până acum în retur două victorii care au adus-o pe locul 11. Sorin Toacsen a declarat că speră să scape cu această ocazie de nopţile nedormite din cauza locului pe care se află echipa sa: „Echipa a fost pe loc retrogradabil tot timpul de cum a început campionatul. Dar sperăm ca după victoria de duminică să scăpăm de locul retrogradabil care ne face atâtea nopţi albe. Ziua ne antrenăm şi noaptea nu putem să dormim de grija locului pe care ne aflăm.”

Pentru acest joc problemele de lot nu mai sunt un impediment în alcătuirea echipei, singurul absent fiind probabil Iordan care însă şi-a reluat pregătirea. Toacsen spune că echipa este obligată să câştige pentru suporterii care vor umple probabil şi de această dată sala dar şi pentru că este un joc pe teren propriu şi Energia este obligată să le câştige pe toate cele programate acasă: „Trebuie să câştigăm meciul cu Suceava şi avem prima şansă ţinând cont că jucăm pe teren propriu în faţa a 1000 de oameni care sunt sigur că ne vor încuraja pe toată durata jocului şi sunt sigur că sala va fi plină de suporteri şi nu de spectatori. Sper ca la ora meciului să avem aceeaşi echipă pe care am avut-o la jocul din etapa trecută cu Reşiţa. Nu mai sunt probleme cu accidentările iar Iordan a făcut puţină alergare deja dar nu ştiu dacă va juca duminică. Dar sigur următorul meci cu Dinamo va fi apt 100 %. Cu Suceava trebuie câştigat cu orice preţ, ca orice meci pe teren propriu. Trebuie să facem efort dublu dacă este nevoie pentru a câştiga şi nu trebuie să ieşim din sală fără două puncte. Se putea şi în etapa trecută, conducerea a văzut cum s-a jucat la Reşiţa, puteam mai mult dar în final, din cauza unor greşeli individuale rezultatul a fost favorabil gazdelor.”

Monalisa Popescu


Pandurii vor victoria cu Craiova

Pandurii Târgu Jiu vor juca în etapa aceasta cu Universitatea Craiova în deplasare, pe stadionul Extensiv. Antrenorul Joaquim Teixeira va folosi în acest joc o echipă diferită de cea din prima etapă, tehnicianul precizând că poate miza acum pe încă trei jucători, Cardoso, Iordache şi Djakpa: „La meciul cu Universitatea Craiova, echipa Pandurii va fi diferită de cea care a jucat la meciul cu Poli Timişoara. Toate jocurile sunt decisive pentru Pandurii în condiţiile de acum. Oricum pentru mine jocul care urmează este totdeauna cel mai important. Faţă de jocul cu Poli vor putea intra pe teren Cardoso, Djakpa şi Iordache şi e normal ca să facem şi schimbări în prima echipă.” Preşedintele Marin Condescu a declarat că meciul cu Universitatea Craiova nu poate fi numit derbi ci mai curând un meci al suferinţei:„Nu cred că trebuie să spunem că este un derbi. Dacă toate meciurile le-am numi derbi atunci ar fi şi acesta. Este mai mult un meci al suferinţei pentru că nici noi nu stăm nemaipomenit şi nici Craiova. Dar noi nu avem altă alternativă în acest meci decât victoria. Toate meciurile le abordăm aşa chiar dacă zicem uneori că e bun şi un egal. Cel puţin dacă aş fi fost întrebat înaintea meciului cu Timişoara ce vreau, aş fi spus clar că nu mă interesează egalul şi vreau doar victorie. Acum după ce am luat bătaie spun că ar fi fost bun şi un punct. Pentru noi e mai rău că nu am putut profita de situaţia favorabilă care s-a creat în etapa care a trecut. Dar dacă analizăm situaţia din clasament, este aceeaşi cu cea care era cu o etapă înainte. Dar acum nu mai contează ce fac alţii, indiferent de rezultatele celorlalte echipe nouă ne trebuie puncte şi mai trebuie să ne ajutăm şi noi singuri.”

Monalisa Popescu


Cupa Municipiului Târgu Jiu la fotbal

Liceul cu Program Sportiv a organizat în aceste zile Cupa Municipiului Târgu Jiu la fotbal pentru licee, competiţie la care s-au înscris 12 echipe. Cele 12 formaţii participante au fost împărţite în două grupe, meciurile din grupe disputându-se în sălile de sport de la Şcoala generală nr. 5 şi de la LPS. În meciurile programate în grupe s-au înregistrat următoarele rezultate:

C.T. Henri Coandă - G. Ş. Energetic 3- 1
C.N. Tudor Vladimirescu - G. Ş. Auto 3 - 0
L.P.S. - G.Ş. Forestier 3 - 2
C.N. Spiru Haret - Liceul Teologic 9 - 3
C. N. Virgil Madgearu - G. Ş. Bârseşti 4 - 0
C. N. Ecaterina Teodoroiu - G. Ş. Gheorghe Magheru 5 - 3
C.T. Henri Coandă - L.P.S 2 - 5
C.N. Tudor Vladimirescu - C.N. Spiru Haret 3 - 3
G.Ş. Forestier - C. N. Virgil Madgearu 3 - 3
Liceul Teologic - C. N. Ecaterina Teodoroiu 3 - 13
G. Ş. Energetic - G. Ş. Bârseşti 13 - 1
G. Ş. Auto - G. Ş. Gheorghe Magheru 1- 10
L.P.S. - G. Ş. Energetic 13 - 1
C.N. Spiru Haret - G. Ş. Auto 6 - 2
C. N. Virgil Madgearu - C.T. Henri Coandă 3 - 1
C. N. Ecaterina Teodoroiu - C.N. Tudor Vladimirescu 2 - 2
G. Ş. Bârseşti - G.Ş. Forestier 0 - 3
G. Ş. Gheorghe Magheru - Liceul Teologic 7 - 1
L.P.S. - C. N. Virgil Madgearu 10 - 1
C.N. Spiru Haret - C. N. Ecaterina Teodoroiu 3 - 3
C.T. Henri Coandă - G. Ş. Bârseşti 3 - 0
C.N. Tudor Vladimirescu - G. Ş. Gheorghe Magheru 7 - 1
G. Ş. Energetic - G.Ş. Forestier 7 - 3
G. Ş. Auto - Liceul Teologic 4 - 6
C. N. Virgil Madgearu - G. Ş. Energetic 5 - 6
C. N. Ecaterina Teodoroiu - G. Ş. Auto 3 - 0
G. Ş. Bârseşti - L.P.S. 0 - 3
G. Ş. Gheorghe Magheru - C.N. Spiru Haret 1 - 2
G.Ş. Forestier - C.T. Henri Coandă 0 - 3
Liceul Teologic - C.N. Tudor Vladimirescu 3 - 7


Sâmbătă se vor juca finalele

În urma jocurilor din grupe, ocupantele primelor poziţii au mers în semifinale, în Grupa A primele două grupe ocupantele primelor două locuri fiind echipele LPS, cu 15 puncte, şi Colegul tehnic Henri Coandă, cu nouă puncte, iar în Grupa B echipele de la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu şi Tudor Vladimirescu cu câte 11 puncte fiecare. În semifinalele întrecerii, care s-au disputat tot la sala de sport a Şcolii nr. 5, echipa LPS a învins cu scorul de 6-2 echipa CN Tudor Vladimirescu iar CN Ecaterina Teodoroiu s-a impus cu 3-0 în faţa echipei Colegiului Tehnic Henri Coandă. În finala competiţiei urmează să se întâlnească sâmbătă 1 martie, de la ora 10, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, echipele LPS şi CN Ecaterina Teodoroiu iar în finala mică, de la ora 9, CN Tudor Vladimirescu şi CT Henri Coandă. Înaintea finalelor de mâine, în clasamentul golgheterilor competiţiei conduce Nicolae Burlan de la GS Energetic cu 14 goluri, fiind urmat la egalitate de Petre Daviţoiu şi Marius Novac, ambii de la LPS şi Ionuţ Tudor de la CN Ecaterina Teodoriu, cu câte opt goluri înscrise fiecare.

0 comentarii: