vineri, 22 februarie 2008

Eurodeputatul Catalin Nichifor se intereseaza de gradul de absorbtie al fondurilor pentru Romania

Eurodeputatul socialist sucevean Catalin Nechifor a solicitat, miercuri, Comisiei Europene o situatie privind stadiul actual al absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune, transmite corespondentul AMOS News.

La baza acestei solicitari sta faptul ca, in privinta fondurilor puse la dispozitia statelor membre, obiectivele Uniunii Europene sunt convergenta, competitivitatea regionala si angajarea fortei de munca, respectiv cooperarea teritoriala. Catalin Nechifor, membru al Comisiei pentru buget al PE, respectiv membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, atrage atentia ca, la mai mult de un an de la începerea actualei perioade de programare, alocarile financiare pentru perioada 2007-2013 trebuiau sa produca deja rezultate, dar ca acest lucru nu se întâmpla.

Executivul comunitar mai are de raspuns si la alte întrebari ale eurodeputatului sucevean, si anume: care este procentul de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune în fiecare din statele membre ale UE si care sunt masurile pe care Comisia Europeana le preconizeaza, pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor majore ale Uniunii Europene, în eventualitatea în care gradul de absorbtie este scazut, iar în unele cazuri, egal cu zero.

Catalin Nechifor spune ca astfel vom vedea cu exactitate unde ne situam în comparatie cu celelalte tari ale Uniunii, în special cele integrate în ultimii ani, si vom putea corecta ceea ce s-a gresit. Aceasta, pentru ca, în continuare, România are sase dintre cele mai sarace regiuni ale Europei. Aceste regiuni reprezinta 80% din teritoriul Romaniei.

0 comentarii: