duminică, 10 februarie 2008

Handbal, LPS >> Dumitru Bernicu a instituit culmea performanţei la LPS


Sport



Bernicu Dumitru dir LPS SV Vineri, între orele 12.30-14.00, în sala de sport a LPS Suceava, handbalistele junioare I aveau programat penultimul antrenament înaintea meciului de duminică împotriva formaţiei CSŞ Bacău. Cu toate acestea, sportivele nu au putut efectua şedinţa de pregătire întrucât directorul instituţiei, Dumitru Bernicu, a închiriat sala pentru o „miuţă amicală”, tocmai la orele în care elevele participante în Campionatul Naţional aveau antrenament.

„ Nu se poate aşa ceva! Nu a anunţat nimeni nimic despre faptul că sala a fost închiriată. Fetele au venit la antrenament şi nu am putut efectua pregătirea pentru meciul de duminică. Le-am trimis acasă pentru că în sala se joacă fotbal”, a precizat antrenorul Dorel Ţugurlan.

Iată că se poate, totuşi, ca un director al unei instituţii de învăţământ să prefere închirierea sălii pentru o sumă de bani sau în baza unor relaţii de prietenie în detrimentul unei şedinţe de pregătire a elevelor care reprezintă LPS în ţară. E şi asta o performanţă! Este însă o performanţă negativă în dreptul lui Bernicu.

Pentru a preîntâmpina o situaţie similară cu cea de vineri, antrenorul Dorel Ţugurlan a decis ca sâmbătă să efectueze antrenamentul de la ora 8.00, deşi în mod normal acesta ar trebui să aibă loc de la ora 13.30.

Într-un interviu acordat recent, Dumitru Bernicu spunea că echipa locală de handbal, CS Universitatea, încurcă antrenamentele sportivilor de la LPS şi se plângea că unele grupe de juniori efectuează concomitent şedinţele de pregătire din această cauză.

Iată însă că tocmai cel care îşi dorea ca elevii de la LPS să se poată pregăti aşa cum se cuvine închiriază acum sala de sport în timpul în care acolo erau programate antrenamente, punând astfel piedici performanţelor. E şi asta o culme a performanţei! Aşa înţelege domnul Bernicu să se îngrijească de bunul mers al instituţiei pe care o conduce de 15 ani, împliniţi recent. La mai mare!

0 comentarii: