vineri, 29 februarie 2008

Şi primarul Lungu, nemulţumit de repartitoarele de căldură



Facturile nejustificat de mari la căldură, pentru unele apartamente, îi nemulţumesc nu doar pe cetăţenii Sucevei, ci şi pe cei care ocupă posturi importante în administraţie.

În această situaţie se află şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care susţine ideea lansată de perfectul Orest Onofrei, că acestea sunt o mare ţeapă.

“Sunt de acord cu cele spuse de prefectul Orest Onofrei, că aceste repartitoare sunt acum o ţeapă pentru cetăţeni, iar una dintre victime sunt şi eu. Pentru luna decembrie am plătit 422 lei, iar pentru ianuarie, 580 lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 37% a facturii la încălzire. Vă spun cu toată sinceritatea că, de când am repartitoare, de acum 4 ani, plătesc mai mult decât înainte, când nu aveam repartitoare”, a declarat Ion Lungu.

Edilul şef al Sucevei a precizat totuşi că, în privinţa acestei probleme, Primăria nu se poate implica, deoarece nu are competenţa necesară, mai ales că montarea acestora se face în urma unui contract direct între proprietari, asociaţia de proprietari şi firmele de repartitoare.

“Noi încercăm să intervenim, cum putem, dovadă fiind controalele iniţiate şi înfiinţarea acelei comisii de analizare a diferenţelor dintre consumul facturat şi cel indicat de contoarele de apartament”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a povestit că a acceptat montarea acestor repartitoare, pentru că aşa s-a decis la nivel de scară de bloc, dar că, în nici un caz acestea nu se pot dovedi folositoare într-un condominiu în care există mai multe tipuri de încălzire, unii fiind debranşaţi de la Termica, unii cu centrale de apartament, iar alţii fără nimic.

“Aceste repartitoare ar fi putut fi utile dacă se montau în toate apartamentele dintr-un bloc, iar toate locuinţele aveau acelaşi sistem de încălzire”, a concluzionat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

0 comentarii: