duminică, 17 februarie 2008

Medicii care îl au în grijă pe Robert Marian sunt optimişti



Prognostic favorabil în cazul lui Robert Marian. Medicii de la Spitalul Bagdasar-Arseni din capitală se declară mulţumiţi de evoluţia stării de sănătate a directorului Casei de Pensii Suceava.

Responsabilul de relaţiile cu presa din cadrul unităţii sanitare, doctorul Florin Bica, a arătat că pacientul a reuşit să iasă din coma profundă, de gradul IV, în care s-a aflat de la internare, fiind acum într-una medie, de gradul II. “Dă semne de refacere, edemele cerebrale au început să se resoarbă. Este bine”, a punctat medicul bucureştean.

Doctorul Florin Bica a spus că Robert Marian are toate şansele să-şi revină, dar ar fi prematur să se pronunţe asupra eventualelor sechele cu care acesta ar putea rămâne. Purtătorul de cuvânt al spitalului Bagdasar-Arseni a explicat că directorul Casei de Pensii Suceava este sedat pentru a facilita refacerea cerebrală, iar de-abia după ce situaţia nu va mai impune acest lucru se va putea anticipa şi gradul de recuperare.

“În acest stadiu este greu de spus. Când va fi treaz, în funcţie de memoria pe care o are, de cum se comportă şi reacţionează la stimuli vom putea afirma mai multe”, a conchis medicul bucureştean.

Robert Marian se află sub efectul narcoticelor pentru ca emoţiile normale ale organismului să nu-i afecteze funcţiile cerebrale dar, dimineaţă, când a fost vizitat, pe rând, de soţia şi cumnatul său, a fost capabil să le recunoască vocea şi i-a strâns uşor de mână pe fiecare.

0 comentarii: