vineri, 1 februarie 2008

O recesiune mondială pe termen lung va readuce românii in ţară

foto_suceava_de_sus_1_2.jpgRomânii care lucrează in străinătate vor reveni in ţară in condiţiile in care economia la nivel global se va confrunta cu o lungă perioadă de recesiune, a declarat, marţi, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Britanică, Brian Davies.
Preşedintele CCRB a participat la o intâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din ţară, români şi englezi.
‘Dacă va fi o perioadă lungă de recesiune economică la nivel global, românii care lucrează in străinătate vor reveni in ţară. şi pot spune că ei vor găsi locuri de muncă pe piaţa românească, pentru că, pe termen scurt, consider că actuala criză a personalului din piaţă se va accentua’, a afirmat Brian Davies.
Reprezentanţii oamenilor de afaceri au punctat faptul că, in România, costurile unei companii pentru susţinerea salariilor angajaţilor au manifestat tendinţe crescătoare in ultimii ani, mult peste aşteptările investitorilor străini. Concluzia acestora a fost că, in prezent, principalele probleme ale angajatorilor sunt fluctuaţia de personal şi lipsa unei culturi organizaţionale eficiente.
‘Investitorii din Marea Britanie sunt in continuare interesaţi să pătrundă pe piaţa românească din domeniul serviciilor financiare, in special pe piaţa pensiilor, precum şi in domeniul IT’, a adăugat preşedintele CCRB.
De asemenea, Davies a precizat că in privinţa forţei de muncă in domeniul prelucrării, România a pierdut teren in faţa Chinei şi Indiei.
‘In privinţa forţei de muncă, investitorii din Marea Britania au inceput să fie tot mai interesaţi de muncitorii chinezi şi de cei indieni’, a menţionat acesta.

0 comentarii: