joi, 7 februarie 2008

PD-L sustine candidatul PNL la Primaria Suceava


Organizatia municipala a PD-L Suceava sustine candidatul PNL, primarul in exercitiu Ion Lungu, pentru un nou mandat la Primaria municipiului resedinta de judet, a declarat prim-vicepresedintele democrat-liberal Cristian Irimie.

Potrivit acestuia, PD-L nu are desemnat un candidat pentru functia de edil sef al orasului si considera ca Ion Lungu merita sa fie sprijinit pentru ducerea la bun sfarsit a proiectelor aflate in derulare. In opinia lui Irimie, aceasta sustinere este fireasca atata timp cat cele doua formatiuni politice ''au aceeasi gandire politica''.
Viceliderul democrat-liberal este de parere ca strategia respectiva va fi benefica pentru suceveni, avand in vedere ca viitorul primar va avea o sustinere larga in cadrul Consiliului Local, deoarece, in opinia lui, majoritatea alesilor vor fi de la PNL si PD-L.
PD-L isi propune ca la alegerile locale din acest an sa obtina 11 mandate de consilier local in Consiliul Local sucevean. In prezent, acest Consiliu este format din 23 de consilieri, dintre care trei PD, unul PL-D, sase PNL, opt PSD, unul PRM, doi PC si doi independenti.
Liderul judetean al PNL, Ion Lungu, si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat de primar la Suceava cu sprijinul PD-L. Pe de alta parte, BPJ al PNL a propus eliberarea lui Lungu din functia de lider judetean al partidului si i-a retras sprijinul politic. Dupa validarea propunerii la forul politic central se va discuta oportunitatea excluderii sau suspendarii acestuia din partid. In ce-l priveste, Ion Lungu a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze din PNL.

0 comentarii: