vineri, 8 februarie 2008

PDL, „butoiul cu miere” pentru 11 primari suceveni din PNL, PSD, PC şi PRM


Politica



PDL 11 primari Unsprezece primari din judeţul Suceava din două oraşe şi nouă comune de la PNL, PSD, PRM şi PC sunt simpatizanţi declaraţi ai PDL şi vor candida din partea acestui partid la alegerile locale din acest an. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a prezentat „noile achiziţii” ale partidului. La capitolul primari PNL trecuţi în tabăra PDL sunt cei ai oraşelor Broşteni, Salcea şi comunelor Ostra, Stulpicani, Pârteştii de Jos, Şaru Dornei, Mănăstirea Humorului şi Ciocăneşti, la capitolul primari PSD este vorba de cel din Dorna Candrenilor, de la PC este vorba de alesul comunei Drăgoieşti iar de la PRM şi-a anunţat „simpatia” pentru PDL primarul din comuna Râşca.

Viceprimarii PNL din Botoşana şi Mănăstirea Humorului au anunţat de asemenea, că susţin PDL, aceiaşi simpatie fiind declarată şi de consilierul judeţean PSD, Daniel Drăgoi.

„La unison” aceştia au spus că nu intenţionează să demisioneze din funcţii sau din partidele pe care le reprezintă pentru că altfel şi-ar pierde funcţiile.

PDL Sv staff Primarului Sucevei, liberalul Ion Lungu, care duminică a anunţat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de primar dar susţinut de PDL, i s-a alăturat fratele său Ilie Lungu, primar în oraşul Salcea.

În cadrul conferinţei de presă, Gheorghe Flutur a negat că asupra noilor veniţi în partid s-ar fi exercitat presiuni pentru a-i determina să opteze pentru PDL, şi a precizat că aleşii locali au aderat la proiectele PDL. Gheorghe Flutur a spus că PDL Suceava îşi propune să câştige majoritatea mandatelor de primar din judeţ. Acesta a afirmat că PSD trebuie să se obişnuiască să piardă, iar PNL plăteşte acum „taxa de aroganţă” pentru că s-a bazat pe „cârja” PSD.

Liberalii suceveni vor să dea de înţeles că trecerea primarilor la PDL, nu ar fi o mare pierdere. Astfel, vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că primarii PNL care au anunţat că vor candida din partea PDL, cu excepţia celui de la Şaru Dornei, nu mai obţineau o nouă nominalizare din partea PNL pentru a candida pentru un nou mandat.

O reacţie asemănătoare a venit şi din partea PSD Suceava, şeful organizaţiei judeţene, Gavril Mîrza, afirmând că PSD are oameni valoroşi suficienţi. Referindu-se la cazul consilierului judeţean Daniel Drăgoi, preşedintele PSD Suceava a spus că este „o poziţie a cultului din care face parte”, iar în ceea ce-l priveşte pe primarul de Dorna Candreni s-a întrebat când anume acesta a fost serios, atunci când a venit în PSD sau când pleacă din partid.

0 comentarii: