duminică, 17 februarie 2008

PDL declanseaza "ofensiva de 100 de zile" pentru alegerile locale






Senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, si senatorul PDL de Iasi, Dan Carlan, vor candida in alegerile locale din acest an pentru presedintia Consiliilor Judetene Suceava si respectiv, Iasi, anuntul fiind facut in cadrul unei actiuni a PDL Suceava de lansare a candidatilor de primar din judet. Liderii democrat-liberali vor ca Moldova sa dea un semnal “de mare forta” la alegerile locale.

 Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat, sambata, 92 de candidati de primar ai PDL in localitatile judetului Suceava lansand, totodata, "ofensiva celor o suta de zile" pentru castigarea alegerilor locale. La randul sau, vicepresedintele PDL, Cezar Preda (foto), a anuntat candidatura lui Gheorghe Flutur, pentru functia de presedinte al CJ Suceava. Preda a spus ca Suceava este "un bastion al stangii nereformate" si ca din Cetatea de Scaun a Moldovei se da semnalul pentru castigarea, de PDL, a alegerilor locale. El a subliniat ca semnalul pe care vor trebui sa-l dea organizatiile PDL din judetele Moldovei la alegerile locale va trebui sa fie "de mare forta" aratand ca in alegerile din 2008, diferenta de valoare politica si de procente politice o va da Moldova. "De aici ne asteapta voturile care sa duca PDL la peste 40 la suta", a spus Preda.

 La randul sau, senatorul de Iasi Dan Carlan (foto), a declarat ca PDL trebuie sa invinga in alegerile locale "alianta cacanie" formata din PSD si PNL. "Stiu ca s-au pus bazele aliantei PSD-PNL la nivel de protocol pentru alegerile locale din 2008. Vor colabora in primul tur. Au pact de neagresiune, nu-si vor atrage reciproc primari dintr-o parte in alta. Se vor sustine reciproc pentru turul doi si obiectivul lor este sa-si impuna la conducerea Consiliilor Judetene oamenii lor", a spus Carlan. El a aratat ca "revolutia portocalie" nu trebuie sa insemne doar obtinerea celui mai mare scor electoral, ci ca trebuie ca PDL sa obtina mai mult decat PSD si PNL impreuna.

Carlan a mai spus ca, dupa ce au facut o evaluare corecta a sanselor in alegerile locale, PSD si PNL nu mai vor vot uninominal pentru alegerea presedintilor Consiliilor Judetene si ca doresc ca acestia sa fie alesi tot pe lista, in speranta ca PNL si PSD vor putea sa-si puna din nou, prin negociere, presedintii de Consilii Judetene.

Senatorul Gheorghe Flutur, a anuntat ca Dan Carlan, va candida pentru functia de presedinte al CJ Iasi din partea PDL.

0 comentarii: