luni, 18 februarie 2008

Presedintele CJ Suceava vrea sanse egale in administratie si politica, pentru toate cultele


Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza, ar vrea ca toate cultele religioase recunoscute din Romania sa intre cu sanse egale in viata politica si in administratia publica, pentru a se elimina discriminarea existenta.

Mirza a declarat ca parlamentarii social-democrati de Suceava au tema sa rezolve problema si ca Parlamentul si Guvernul ar trebui sa gaseasca o solutie pentru ca reprezentantii cultelor sa se regaseasca de drept in toate structurile administratiei publice.
El a spus ca in prezent se poate vorbi despre o discriminare, pentru ca unele culte religioase s-au transformat in adevarati vectori ai prozelitismului politic din poarta in poarta, iar altele au interdictii, sub sanctiunea caterisirii – adica a eliminarii din Biserica, ceea ce in opinia sa, nu este corect.
Gavril Mirza a dat exemplul preotului Mihai Tehanciuc, din satul Botus, care va candida pentru postul de primar al orasului Solca, din partea PD-L. Ori, Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a decis in urma cu mai multi ani ca preotii nu au voie sa faca politica, sub sanctiunea caterisirii.

0 comentarii: