marți, 12 februarie 2008

Tiberiu Prodan este noul preşedinte al PNL Suceava

Tiberiu Prodan este noul preşedinte al PNL Suceava


Liberalii din judeţul Suceava au, începând de luni, o nouă structură de conducere. Aceasta după ce Biroul Permanent Central al PNL a decis destituirea primarului Ion Lungu din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava şi numirea unei noi conduceri interimare. În aceste condiţii, noul preşedinte al liberalilor suceveni a fost desemnat senatorul Tiberiu Prodan, iar ca vicepreşedinţi interimari au fost numiţi Mihai Steiciuc, Marius Ursaciuc şi Nicolae Vranău. De asemenea, funcţia de secretar general coordonator va fi ocupată de deputatul Mihai Sandu Capră, iar cea de secretar general adjunct de către Brînduşel Nichitean. Pe lângă aceştia, din biroul interimar de conducere al PNL Suceava mai fac parte Iulian Angheluş, Adrian Artene, Aurel Burciu, Gheorghe Coroamă, Gheorghe Cosmulese, Bogdan Cristache, Dorel Guliciuc, Valică Gorea, Ion Moraru, Gabriel Şerban şi Angela Zarojanu. Trebuie spus că decizia de demitere a lui Ion Lungu de la preşedinţia PNL Suceava a fost luată după ce acesta a anunţat că la viitoarele alegeri locale va candida din partea PD-L.

În maxim 3 săptămâni liberalii îşi vor desemna candidaţii pentru primării

Noul preşedinte al PNL Suceava, Tiberiu Prodan, a declarat că în prima şedinţă a noului birou interimar va propune retragerea sprijinului politic pentru primarul Sucevei Ion Lungu, ales în această funcţie din partea liberalilor. De asemenea, Prodan a spus că aceeaşi sancţiune va fi propusă şi pentru primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, cel care a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al PNL Suceava. „Aceeaşi măsură o vom lua şi cu toţi cei care şi-au anunţat intenţia de a candida din partea altor partide, deşi au fost aleşi pe listele PNL. Şi mă refer aici în special la primarii PNL care zilele trecute au anunţat că vor candida din partea PD-L”, a declarat Tiberiu Prodan.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PNL Suceava a subliniat că în perioada imediat următoare atenţia liberalilor va fi îndreptată spre finalizarea acţiunii de stabilire a viitorilor candidaţi PNL pentru funcţiile de primar. „Vrem ca în maxim două, trei săptămâni să prezentăm candidaţii noştri pentru primăriile sucevene, iar pentru aceasta vom desemna responsabilii din punct de vedere politic pentru fiecare zonă a judeţului”, a declarat Prodan.

0 comentarii: