vineri, 29 februarie 2008

Un dornean a luat premiul de excelenţă la Pictures of the Year International



Dorneanul Andrei Pungovschi, fiul profesorilor Octavian şi Rozalia Pungovschi, fotoreporter la Mediafax Foto, a câştigat un Premiu de Excelenţă la categoria Sports Action, în cadrul celei de-a 65-a ediţii a competiţiei de fotojurnalism Pictures of the Year International (POYi).

Andrei a obţinut acest premiu pentru fotografia „Triathletes”, realizată în iulie 2007, la un concurs de triatlon din Seward Park, Seattle.

„Am făcut fotografia pe când mă aflam la Seattle, la un internship la Associated Press. Văzusem fotografii făcute de alţi fotografi la concursuri de triatlon şi m-am gândit la o altă variantă pe care să o încerc", spune Andrei Pungovschi.

Pictures of the Year International, devenit unul dintre cele mai importante concursuri internaţionale de fotojurnalism, a fost iniţiat în 1944 de Missouri School of Journalism, ca o competiţie pentru fotoreporterii americani care, în ciuda dificultăţilor din vreme de război, îşi făceau foarte bine meseria. De-a lungul timpului, menirea concursului s-a schimbat. Numărul de imagini înscrise a crescut până la zeci de mii, iar programul a devenit unul internaţional.

Cea de-a 65-a ediţie a POYi cuprinde 48 de categorii, la care sunt înscrise 45.000 de fotografii. Premiile sunt dezvăluite treptat, pe măsură ce se încheie jurizarea categoriilor, în perioada 17 februarie – 7 martie. Imaginile premiate sunt postate pe site-ul www.poy.org.

Andrei Pungovschi, în vârstă de 27 de ani, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti şi a lucrat ca fotoreporter la Mediafax, Ziarul Financiar şi Columbia Missourian. A beneficiat de două burse în Statele Unite ale Americii, la University of Montana şi University of Missouri, precum şi de un internship de fotojurnalism la Associated Press, Seattle.

0 comentarii: