vineri, 29 februarie 2008

Un politist din Suceava si-a abandonat serviciul alegând sa se calugareasca



Un politist din Suceava si-a abandonat serviciul alegând sa se calugareasca

La vârsta de 23 de ani un politist din Suceava a renuntat la haina de om al legii si s-a retras la un schit de calugari. Abia terminase de câteva luni Academia de Politie si prinsese un post la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei municipiului Radauti. Fara a anunta pe nimeni de intentia sa, intr-o zi a disparut de la serviciu, lasându-si demisia intr-un sertar.

Fostul subinspector Andrei Natu se angajase in politie in luna august a anului trecut, imediat dupa absolvirea Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti. Pe 21 ianuarie 2008 nu a mai ajuns la serviciu pe tura sa. Dupa ce i-a scotocit biroul, seful sau a aflat ca subalternul a renuntat la politie. Andei Natu si-a scris in graba pe o foaie demisia fara a si-o motiva.
Subcomisarul Eugen Roman, seful sau din cadrul politiei, a plecat imediat in cautarea lui, sperând ca il va face sa se razgândeasca. L-a cautat in apartamentul pe care il inchiriase, insa Andrei intrase parca in pamânt. Nici familia nu stia absolut nimic de plecare sa. Cum se stia ca acesta este credincios si obisnuia sa mearga in timpul liber pe la schituri, colegii si membrii familiei au plecat in cautarea acestuia pe la lacasurile de cult.

Fostul sef l-a gasit maturând prin biserica

Chiar subcomisarul Roman a fost cel care l-a gasit pe Andrei Natu. in momentul in care a dat nas in nas cu fostul sef calugarul fost politist facea curatenie in biserica. „Mi-a spus ca a decis sa aleaga aceasta cale si ca nu a indraznit sa-mi dea demisia direct mie, de asta a ales sa o lase in fiset. Mi-a povestit ca are de gând sa se faca calugar, sa urmeze Teologia si sa ajunga preot”, marturiseste Eugen Roman. Desi acesta i-a recomandat tânarului sa-si ia un concediu de odihna si sa se mai gândeasca daca sa demisioneze sau nu, Andrei i-a raspuns ca a luat aceasta decizie mai de mult si ca e convins ca este cea mai potrivita pentru el.

„Acesta este rostul meu in viata”

Fostul politist a ales viata monahala de la Schitul Adormirea Maicii Domnului din Plutonita, aflat la aproape zece kilometri de localitatea suceveana Frasin. Cu o constitutie foarte atletica, de aproape 1,90 metri, Andrei Natu este foarte diferit de ceilalti calugari.
„Am ales aceasta cale pentru ca asa am simtit eu. De mult vroiam sa fac acest lucru, insa am zis sa termin scoala. Nu cred ca sunt un caz singular. Acesta este rostul meu in viata”, a declarat acesta ziaristilor, dupa care s-a retras in graba, refuzând sa fie fotografiat ori sa vorbeasca mai multe.

0 comentarii: