marți, 11 martie 2008

07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă


Cu ocazia Zilei de 8 Martie televiziunea Intermedia organizează o acţiune caritabilă care îşi propune să atragă atenţia asupra unei probleme din ce în ce mai pregnantă. Este vorba despre tinerele mame necăsătorite, izgonite de familiile din care provin din cauză că au rămas însărcinate. O statistică arată faptul că numai anul trecut peste 600 de eleve din judeţul Suceava s-au confruntat cu această problemă.

Prin intermediul unor licitaţii se vor strânge fonduri pentru ajutorarea unei tinere mame, în vârstă de 20 de ani, cu o fetiţă de 3 luni care în acest moment se află la Centrul Maternal din Suceava. Peste foarte puţin timp însă aceasta va trebui să părăsescă instituţia socială deşi nu are un loc pe care să îl numească acasă. Este cea mai devotată mamă din Centrul Maternal după spusele personalului de acolo şi de aceea dorim să o ajutăm să-şi crească fetiţa aşa cum ar trebui.

La acţiunea care va avea loc vineri, 07 Martie 2008, la restaurantul Conacul Domnesc din Şcheia vor fi invitaţi oameni politici şi de afaceri, jurnalişti şi şefi de instituţii, unii dintre ei donând obiecte care se vor scoate la licitaţie. Cu banii obtinuţi în urma vânzării acestora, va fi plătită în avans chiria unei garsoniere pentru o perioada cât mai lungă de timp în care Ionela şi fetiţa ei, Sabrina, să locuiasca.

07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă

În urma acţiunii caritabile organizată de televiziunea Intermedia Suceava vineri seară în sala polivalentă a Conacului Domnesc, s-a strâns suma de 4500 de Euro. Banii vor fi folosiţi o parte pentru închirierea pentru o perioadă de 2-3 ani de zile a unei garsoniere şi o parte pentru echiparea acesteia cu aparate electrocasnice.

Aşadar, după ce vor părăsi Centrul Maternal din Suceava, Ionela şi Sabrina vor avea un loc pe care să-l numească acasă şi mai mult decât atât, garsoniera în care vor locui va fi complet mobilată de către firma GMG. În momentul în care fetiţa Sabrina va fi suficient de mare pentru a putea fi lăsată la creşă, Ionela va începe să meargă la serviciu pentru că nu mai puţin de trei firme sucevene s-au arătat dispuse să o angajeze pe tânăra mămică.

07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă

Cei 4500 de Euro au fost strânşi atât prin donaţii cât şi prin intermediul mai multor licitaţii cu obiecte donate de către oamenii politici sau de afaceri prezenţi la eveniment. Primarul Ion Lungu şi fratele geamăn al acestuia, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei sunt doar o parte dintre personalităţile care care au fost prezente la eveniment, donând şi licitând. Printre cele mai bine vândute obiecte s-au numărat cămaşa jurnalistului Sorin Avram adjudecată la preţul de 1100 de lei de către primarul Ion Lungu şi o icoană pe lemn cu foiţă de aur donată de o elevă a Liceului de Artă din Suceava. Icoana a fost vândută la preţul de 1000 de lei şi a fost câştigată tot de către primarul Sucevei.

07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă

Centrul terapeutic Blijdorph din Suceava prin intermediul directorului Brânduşa Byali a donat pentru licitaţie mai multe obiecte care s-au vândut la preţuri ce variază între 600 şi 100 de lei. Au mai fost scoase la licitaţie tablori şi icoane, un set de tacâmuri din argint donate de către prefectul Orest Onofrei, ceasuri de damă oferite de magazinul Dico, sticle de vin vechi, una dintre ele oferită de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Stela Acatrinei. Europarlamentarul Cătălin Nechifor a scos la licitaţie un obiect cu valoare sentimentală creat de băieţelul său şi mapa de europarlamentar de săptămna trecută, iar viceprimarul Agela Zarojanu a scos la licitaţie o revistă din China cupărată cu 500 de lei de către colegul său de partid, Aurel Burciu. Printre cei mai aprigi licitatori s-au numărat comisarul şef al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, directorul DSVSA Suceava Petrea Dulgheru, jurnalistul Sorin Avram şi Ilie Niţă de la PRM Suceava.

07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă07 Martie 2008 @ Acţiune caritabilă

Acţiune caritabilă

De asemenea s-au făcut şi foarte multe donaţii, deputatul Mihai Sandu Capră, directorul CMB Emil Ursu, reprezentanţii Partidului Noua Generaţie, senatorul Tiberiu Prodan, comisarul şef Dan Hoffman, doctorul Gabriel Gospodaru, comandantul Jandarmeriei Suceava, Eugen Şalar, primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, consilierul local Mona Săndulescu, reprezentanţii ziarelor Crai Nou, Obiectiv de Suceava şi Monitorul de Suceava, şeful ACET Suceava, şi avocatul Mihai Ştefănoaia sunt o parte dintre cei care au donat sume de bani.