marți, 25 martie 2008

Acuze grave la adresa primarului Sucevei, Ion Lungu, în "Afacerea Sugativa"



Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, candidat la funcţia de primar al municipiului Suceava, face dezvaluiri legate de ceea ce el numeste „Afacerea Sugativa”, în care bani din Programul "Termoficarea" ar fi ajuns la firma fratelui geamăn al primarului Ion Lungu, transmite corespondentul AMOS News.

Ovidiu Donţu susţine ca firma "Pro Tehnica", aparţinând lui Constantin Lungu, a efectuat lucrări în subantrepriză la modernizarea punctului termic Obcini 3, pentru care s-au alocat 30 de miliarde de lei vechi. „După ce s-au făcut tot felul de jonglerii cu câştigătorul licitaţiei, pe modelul licitaţiei de la Drumuri, pentru a câştiga o firmă din afara Sucevei, câştigătorul a fost desemnat firma SAEM Bucureşti. Aceasta, chipurile pentru buna desfăşurare a lucrărilor, a luat în subantrepriză firma "Pro Tehnica", al cărui unic asociat şi administrator este Constantin Lungu, fratele geamăn al primarului Ion Lungu, si care face parte si din Consiliul de Administraţie la ACET”, a afirmat Donţu. El a spus că sucevenii trebuie să cunoască răspunsurile la o serie de întrebări pe care i le-a adresat primarului Lungu.

Donţu l-a întrebat pe Lungu din ce lucrări ale bugetului public a realizat firma "Pro Tehnica" o cifră de afaceri de 4 miliarde de lei vechi, în 2006, cu şapte angajaţi, şi care a fost cifra de afaceri în 2007, anul în care s-au desfăşurat lucrările de reabilitare a punctului termic Obcini 3. Sucevenii sunt interesaţi, a spus Donţu, să afle câte din cele 30 de miliarde de lei vechi, alocate pentru Obcini 3, a cheltuit firma "Pro Tehnica" şi cât din această sumă a fost virată în 2007 pentru lucrări executate în 2008.

De asemenea, liderul social-democrat întreabă de ce Constantin Lungu conduce lucrările la Obcini 3, de ce s-au folosit materiale de proastă calitate la îmbinarea conductelor de termoficare şi câte din lucrările la şcolile Sucevei sunt luate în subantepriză de firma acestuia? „ În Suceava, băieţii deştepţi sunt doi: fraţii Lungu”, a completat Donţu.