luni, 3 martie 2008

Energie electrică şi iluminat public în cartierul Tinereţii



Tinerii care au primit teren pentru casă pe Dealul Mănăstirii vor beneficia de energie electrică şi de iluminat public. Primăria Suceava va investi aproximativ 660.000 de euro pentru realizarea acestor obiective.

De investiţie vor beneficia cel puţin 200 de familii care au îşi construiesc case pe partea stângă a drumului naţional DN 29, la ieşirea din Burdujeni spre Botoşani, precum şi cei care vor mai construi în zonă locuinţe sau spaţii comerciale. Soluţia tehnică elaborată de E-ON Moldova pentru realizarea celor două obiective constă în montarea a trei posturi de transformare de 400 KVA şi 110 stâlpi metalici de iluminat public, prevăzuţi cu lămpi cu putere de 250 W. În plus, mai sunt necesari 1650 de metri de cablu de medie tensiune şi 3800 de metri de cablu de joasă tensiune.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.456.159 lei, adică aproximativ 660.000 de euro, dar, conform celor care au realizat proiectul, sistemul de alimentare cu energie electrică, cât şi sistemul de iluminat public au fost proiectate pentru a face faţă şi în cazul în care cartierul se va extinde în perioada următoare.

Până acum, pe Dealul Mănăstirii au fost repartizate aproape 200 de parcele de teren, de câte 3 ari fiecare, tinerilor cu vârste de până la 35 de ani, care vor să îşi construiască o casă.

Pentru că numărul de cereri este încă foarte mare, municipalitatea suceveană caută soluţii pentru a oferi noi parcele de teren în baza legii 15/2003, în aceeaşi zonă.