miercuri, 12 martie 2008

Femeie ameninţată de patronul SC Construcţii Strugar că îi pune bombă la casă

Acuzaţii



Acuzaţii grave la adresa patronului SC Construcţii Strugar SRL, care, împreună cu asociatul său, vrea să construiască două blocuri de locuinţe, spaţii comerciale şi birouri, în apropierea Uzinei Electrice.

La scurt timp după boacăna de vineri, când a lăsat fără curent un sfert din municipiul Suceava, în timpul unor săpături neautorizate, care au dus la ruperea cablurilor E.ON, Viorel Strugar, patron al SC Construcţii Strugar SRL şi asociat al firmei SC Construcţii Pop Strugar SRL, e acuzat că a ameninţat-o pe Eugenia Ştefănucă. Femeia susţine că patronul a ameninţat-o că îi pune „un proiectil la casă” ca să îi cedeze casa şi palma sa de teren, de aproape doi ari.

În schimb, Viorel Strugar declară că tot ce povesteşte bătrâna e o invenţie, pentru a-i opri să mai construiască acolo.

Eugenia Ştefănucă: „Îmi bagă buldozerul în casă”

“În luna ianuarie m-a sunat Viorel Strugar. A început întâi cu ameninţări – că el a cumpărat terenul şi eu trebuie să îmi iau construcţiile. Eu i-am spus că dacă a cumpărat, a cumpărat terenul de alături, nu şi terenul din curte de la mine, iar casa este construită cu autorizaţie, am şi titlu de proprietate, am toate actele în regulă. Întâi a început cu ameninţări, că îmi pune un proiectil şi mă lasă fără casă, sau că îmi bagă buldozerul. Eu m-am supărat foarte tare şi i-am spus: Domnule, da după atâţia ani de chin acolo, că mi-a ars şi casa, a dat Dumnezeu şi am putut-o face înapoi, şi când am zis că sunt liniştită, mă luaţi voi? Apoi i-am închis telefonul”, povesteşte Eugenia Ştefănucă, în vârstă de 66 de ani.

Casa acesteia, refăcută recent, cu sprijinul Primăriei, al bisericii şi vecinilor, după un incendiu care a distrus-o din temelii, se află ca un ghimpe în coasta investiţiei de zeci de miliarde pe care vor să o facă cei doi patroni, deoarece ocupă o fâşie de teren care intră în perimetrul celor aproximativ 2.600 de metri pătraţi achiziţionaţi de SC Ulpio Investments SRL.

Femeia spune că, joia trecută, Viorel Strugar a căutat-o din nou, la ea acasă, iar ea s-a arătat dispusă să negocieze cu cei care vor să o scoată din casă, dar cu condiţia să îi dea bani să îşi cumpere o casă în altă parte, la Oradea, unde este fiica ei.

“N-am înţeles mai nimic din ce mi-au oferit ei. Întâi mi-au zis că îmi vor face o casă pe Tătăraşi, nu ştiu unde, sau îmi oferă un apartament. Eu le-am spus că nu îmi trebuie nici un apartament, eu vreau la casă, dacă nu, mai bine să mă lase în pace. Atunci mi-au zis că de nu vreau să plec, îmi vor pune în spate un gard înalt, de nu voi mai vedea nimic. Le-am zis: puneţi gardul, numai pe mine să mă lăsaţi în pace. Pe urmă a început cu multe ameninţări, că ei o să sape pentru fundaţie foarte aproape de casă şi o să-mi răstoarne casa”.

Viorel Strugar: “Sunt şocat de asemenea acuzaţii”

Pe de altă parte, varianta Eugeniei Ştefănucă este contrazisă de cei doi asociaţi, Viorel Strugar şi Claudiu Pop (care deţine SC Ulpio Investments SRL).

“Sunt şocat să aud asemenea acuzaţii. Noi i-am făcut o ofertă, să cumpărăm terenul, dar ne-a cerut 300.000 de euro, o sumă enormă pentru un ar de teren. I-am oferit în schimb un apartament nou, la cheie, şi acum aşteptăm răspunsul ei. Cred că cineva vrea să ne facă rău, cu orice preţ. Cum poate să creadă cineva că vom scoate o biată femeie din casa ei şi să o lăsăm în stradă? E adevărat că am fost în casa ei, dar ne-am arătat interesaţi să cumpărăm terenul, care nici nu e în totalitate al ei, pentru că o margine a casei e făcută pe terenul cumpărat de noi. Dacă ne judecam cu ea pentru teren, pierdeam prea mult timp. Casa ei nu are nici un fel de utilităţi, nici măcar curent electric, femeia stă la lampă. I-am oferit un apartament nou, la cheie, sau o sumă de bani, dar în nici un caz nu putem plăti o sumă enormă, pentru un teren pe care noi vroiam să facem doar o parcare”, a declarat Viorel Strugar, patronul SC Construcţii Strugar SRL.

Un argument în plus adus de cei doi este proiectul investiţiei pe care vor să o realizeze, în care casa Eugeniei Ştefănucă este ocolită de viitoarea construcţie, fiind reprezentată grafic ca o construcţie aflată în imediata apropiere a complexului de locuinţe şi spaţii comerciale.

Directorul SC Ulpio Investments SRL, Claudiu Pop, care a participat şi el la discuţiile cu Eugenia Ştefănucă, spune că aceasta nu au fost ameninţată în nici un fel, ci s-a discutat cu ea aşa cum s-a discutat şi cu ceilalţi vecini.

„Mergeţi la ceilalţi vecini şi vedeţi dacă a fost ameninţat vreunul din ei. Am fost şi în casele lor, am discutat cu ei. Nu înţeleg de ce ea spune aşa. Poate a fost învăţată să zică astfel. Dacă vor alţii să ia acel teren, nu au decât să o facă. Noi oricum facem o parcare subterană cu 120 de locuri, suficiente pentru toate cele 120 de locuinţe pe care vrem să le facem acolo. Vrem să facem ceva frumos pentru oraş, dar cineva ţine morţiş să ne stopeze”, a mai adăugat Claudiu Pop.

Firma celor doi asociaţi, SC Construcţii Pop Strugar SRL, a fost amendată luni de Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru începerea săpăturilor fără autorizaţie şi fără obţinerea unor avize necesare de la societăţile de utilităţi, motiv pentru care excavatorul ce lucra pentru ei a rupt cablurile de curent ce alimentau aproape 5.000 de suceveni, pagubele fiind estimate la peste 140 de milioane de lei vechi.