luni, 17 martie 2008

Handbal, Liga Naţională >> CS Universitatea Suceava a învins pe Uztel şi speră la cupele europene


Sport



Uztel Ploieşti – CS Universitatea Suceava 30 – 34 (18 – 18)

Disputată sâmbătă, datorită faptului că echipa naţională va participa săptămâna viitoare la Cupa Panoniei, etapa a XX-a a Ligii Naţionale de handbal masculin a consemnat o nouă victorie în dreptul echipei locale de handbal. CS Universitatea Suceava şi-a mai trecut două puncte în cont prin victoria obţinută în faţa penultimei clasate, Uztel Ploieşti.

Sucevenii s-au impus cu 34-30, la capătul unui meci în care extrema Florin Dospinescu a suferit o fractură de falangă la mâna dreaptă şi a devenit indisponibil pentru trei săptămâni.

Primii care au marcat au fost handbaliştii ploieşteni, care în minutul 8 conduceau cu 5-4. Treptat, elevii lui Petru Ghervan au trecut la cârma jocului, asftel că în minutul 18, CS Universitatea conducea cu 15-13. Totuşi, cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate, scor 18-18, gazdele evoluând cu multă dezinvoltură. Uztel, echipă aflată într-o perioadă de reconstrucţie, nu a arătat ca o formaţie care va retrograda în Divizia A, jucătorii prahoveni dorind să impresioneze antrenorii şi sponsorii.

Rezistenţa gazdelor a mai ţinut aproximativ 10 minute în partea a II-a a întâlnirii, în minutul 42 scorul fiind 26-25. Din acest moment Bibirig şi compania şi-au luat rolul în serios, marcând gol după gol, asigurându-şi astfel un final de meci liniştit. Cu cinci minute înainte de fluierul final al partidei, CS Universitatea avea un avantaj de trei goluri. Fiecare echipă şi-a mai trecut în cont câte trei goluri, iar la încheierea meciului, tabela arăta 30-34.

„A fost un meci destul de greu. Am înfruntat o echipă ploieşteană care s-a luptat mult pentru cele două puncte puse în joc şi care, în unele momente ale disputei a evoluat destul de dur”, a declarat Petru Ghervan, la câteva ore după meci.

CS Universitatea rămâne pe locul cinci în clasamentul Ligii Naţionale, având 23 de puncte, la fel ca Minaur Baia Mare şi HC Odorhei. Următorul meci al studenţilor este programat la finele lunii martie, pe teren propriu, împortriva nou-promovatei CSM Oradea.