luni, 17 martie 2008

Oamenii din Iacobeni, fără apă de joi din cauza firmei Mochlos

Neglijenţă



Aproximativ 500 de persoane din comuna Iacobeni au rămas fără apă potabilă de joi după-amiază, după ce muncitorii firmei Mochlos, care lucrează la modernizarea DN 17 pe porţiunea de drum ce străbate comuna, au distrus o bucată din conducta de apă ce trece prin şanţul de lângă drumul naţional.

Cele mai mari probleme le întâmpină cei aproximativ 300 de oameni care locuiesc în garsonierele şi apartamentele din centrul localităţii, nevoiţi de mai bine de trei zile să care apă cu găleata la etaj, dar şi cele şapte firme din localitate racordate la reţeaua de apă.

Deşi conducta a fost distrusă de joi, ieri situaţia era aceeaşi, abia pentru astăzi existând promisiuni din partea firmei că situaţia va fi remediată, după aducerea unui aparat de sudură performant, care să repare conducta spartă.

Au fost avertizaţi de prezenţa conductei

După cum ne-a declarat Viorel Dranca, primarul comunei Iacobeni, greşeala celor de la Mochlos este gravă, având în vedere că inginerul de şantier a fost avertizat că lucrările au ajuns într-o zonă pe unde trece conducta cu apă potabilă.

„Joi am avut o discuţie cu inginerul de şantier şi l-am avertizat că în zona în care s-a ajuns sunt conductele de apă. La două ore de la această discuţie m-am trezit că inginerul vine la mine cu mâinile în cap şi îmi spune că un excavator a decupat din greşeală o bucată din conducta de apă”, ne-a declarat primarul Dranca. Acesta a făcut imediat demersuri la Prefectură şi Consiliul Judeţean Suceava, cerând sprijin pentru rezolvarea problemei.

„Mâine (n.r. astăzi), avem o întâlnire la Prefectură, la care vor participa şi cei de la firma Mochlos. Promisiunea este că mâine (n.r. astăzi) problema va fi remediată, şi sperăm ca acest lucru să se întâmple, situaţia fiind deja gravă”, a precizat primarul.

În comuna Iacobeni firma grecească lucrează la reabilitarea unei porţiuni de 11 kilometri de drum. Edilul localităţii spune că lucrările merg cu mare greutate şi aşteaptă urgentarea acestora.