luni, 14 aprilie 2008

Angajatul unei firme de securitate s-a împuşcat în cap



Angajatul unei firme care oferă servicii de securitate şi-a pus capăt zilelor în timpul orelor de program, folosindu-se de pistolul din dotare. Bărbatul care s-a sinucis, Samuil Bilic, în vârstă de 61 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava, lucra ca dispecer la punctul de lucru din Suceava al corporaţiei internaţionale Group 4 Securicor, cu sediul în cartierul Obcini.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.30, Poliţia Municipiului Suceava a fost anunţată prin serviciul unic de urgenţe 112 că dispecerul firmei a fost găsit împuşcat.

Imediat zona a fost asigurată, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei, coordonaţi de un procuror criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, preluând ancheta.

Nimeni nu vrea să vorbească

Din primele cercetări reiese că bărbatul şi-a pus pistolul sub bărbie şi a apăsat pe trăgaci. Sexagenarul a lăsat lângă el un bilet cu câteva rânduri scrise, în care îşi cere scuze familiei pentru că a recurs la acest gest, dar şi mai multe numere de telefon ale unor rude, care să fie contactate după moartea sa.

Reprezentanţii firmei au refuzat orice dialog cu presa, invocând faptul că au primit ordin de la şefi să nu vorbească. Şeful punctului de lucru de la Suceava nu a fost nici el de găsit, iar angajaţii de la sediu au refuzat categoric să ne ofere un număr de telefon, dând de înţeles că nimeni nu este dispus să discute despre acest caz.

Cu privire la cauza sinuciderii, se pare că bărbatul îşi făcuse de curând nişte analize medicale în urma cărora aflase că suferă de o boală incurabilă, fapt ce l-ar fi făcut să se hotărască să-şi pună capăt zilelor.

Anchetatorii nu iau în calcul decât varianta sinuciderii.