duminică, 20 aprilie 2008

Tur de forţă al ministrului Adomniţei în judeţul Suceava

Tur de forţă al ministrului Adomniţei în judeţul Suceava


Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, s-a aflat, la sfârşitul săptămânii trecute în mai multe comune ale judeţului Suceava, participând atât la întâlniri cu profesori, cât şi la lansarea unor candidaţi de primari ai PNL. Primul eveniment a avut loc în comuna Putna, unde Cristian Adomniţei a vizitat o şcoală construită în urmă cu 125 de ani, din localitatea Gura Putnei, asigurând conducerea acestei unităţi că ministerul pe care îl conduce va aloca fonduri pentru reabilitarea ei. „Gura Putnei este vitregită nemeritat faţă de Putna, şi asta am observat şi pe drumul pe care am venit. Noul primar, liberalul Plămada va avea ca prioritate modernizarea acestui drum”, a declarat Adomniţei.

Acesta a fost prezent apoi în comuna Vicovu de Jos, unde împreună cu senatorul PNL, Tiberiu Prodan, au participat la o întâlnire cu simpatizanţii liberali din localitate. Cei doi au susţinut candidatura liberalului Cornel Carcea pentru primăria acestei comune, şi au dat asigurări că vor sprijini proiectele cu care acesta se va prezenta în faţa alegătorilor, respectiv construcţia unei săli de sport şi asfaltarea drumului spre Remezău.

Adomniţei a fost prezent la lansarea candidaturii lui Constantin Galan pentru primăria Rădăuţi

Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, a participat, în cursul zilei de sâmbătă, la lansarea oficială a candidaturii liberalului Constantin Galan pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Evenimentul a avut loc în sala Casei de Cultură din Rădăuţi, umplută până la refuz de membri şi simpatizanţi PNL, în prezenţa cărora, Cristian Adomniţei l-a prezentat pe Constantin Galan ca „viitorul primar al rădăuţenilor. El este cel care va lucra împreună cu toţi locuitorii din Rădăuţi, pentru ca acest municipiu să fie emblema turistică a nordului Bucovinei”. Nu în ultimul rând, trebuie spus că după Rădăuţi, ministrul educaţiei a fost prezent şi în comunele Dorneşti şi Vereşti. În această comună, Adomniţei a explicat că rămânerea în urmă a zonei se datorează proastei administrări a comunei. „Există multe surse de finanţare pentru drumul care vă leagă de şoseaua principală. Dacă primarul actual s-ar fi bătut pentru voi, azi aveaţi asfalt. Nici şcolile nu arată prea bine. Iar Vereştiul e printre puţinele comune din judeţ unde primăria locală nu poate acorda tichete cadou profesorilor. Este încă o dovadă de proastă administrare”, a subliniat Adomniţei. Nu în ultimul rând, el a participat şi la lansarea candidatului PNL pentru primăria Dumbrăveni, Ioan Pavăl, eveniment la care au participat peste 400 de localnici.